Zeytini böyle yiyenler dikkat! Canan Karatay uyardı! Kısırlığa yol açıyormuş

Canan Karatay zeytinin doğru tüketilmediği takdirde kısırlığa yol açacağını söyledi.

Zeytini böyle yiyenler dikkat! Canan Karatay uyardı! Kısırlığa yol açıyormuş: Kahvaltı sofralarında mutlaka olan zeytini bu şekilde tüketenler dikkat. Canan Karatay açıkladı. Zeytini böyle yiyorsanız yandınız. Meğer kısırlığa yol açıyormuş.

KİRLİ YAŞAYACAĞIZ TEMİZ YİYECEĞİZ

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı ise zeytindir. Zeytin tüketimi oldukça önemli. Normal şartlarda zeytinin birçok faydası bulunmakta. Fakat bu şekilde tüketildiğinde tehlike saçıyor. Canan Karatay zeytinin tüketilmesi ile ilgili önemli noktalara değinerek uyardı. 

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez ürünü olan zeytininin doğru tüketimi oldukça önemli. Canan Karatay bu konu ile ilgili şu cümleleri kurarak uyardı;  "Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz" 

KISIR KALIRSINIZ

Kahvaltılık ürünlerden peynir, zeytin gibi ürünlerin kristal kaya tuzlu olması ve o şekilde tüketilmesi gerektiğini söyleyen Karatay tuzlu yiyemiyorum deyip de suya ıslayıp yiyorsanız kısır kalırsınız diyerek uyardı. Peki zeytinin faydaları neler?

ZEYTİNİN FAYDALARI

Zeytin içeriğindeki A vitamini sayesinde birçok rahatsızlığa karşı vücudu korur. Örneğin göz sağlığı için vazgeçilmez ürün zeytindir. Göz sağlığını korumak için kahvaltılarda zeytin tüketilmelidir. Çocuklarda ve yaşlılarda kemikleri güçlendirir. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde kalp rahatsızlıklarına ve kanser gibi hastalıklara karşı da vücudu korumaktadır. 

Gündem Haberleri