Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden Ayrılacak Hüseyin Aydın Maliye Bakanı Olacak İddiası

Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden ayrılacak. Genel Kurul Toplantısıyla görevini başkasına devredecek olan Aydın'ın bakan olarak devam edeceği iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine değişikliğine ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi. Son günlerde sıkça siyaset gündeminde konuşulan değişikliklere dair son iddia Maliye Bakanlığı makamı için oldu. Bu göreve getirilecek isme dair kulis iddiaları ise Hüseyin Aydın'ı işaret ediyor.

HÜSEYİN AYDIN MALİYE BAKANI MI OLACAK?

Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Ancak bankanın son genel kurul toplantısında görevini devredecek. Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada Hüseyin Aydın'ın Ziraat Bankası Genel Müdürü görevini bırakacağı doğrulandı. Halen Türkiye Bankalar Birliği Başkanı olarak da görev yapan Hüseyin Aydın'ın bu görevden de ayrılacağı öğrenildi.

Maliye Bakanı Olacak İddiası

Hüseyin Aydın'ın hem Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü hemde Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevlerini bırak olmasının ardından CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş tarafından bir iddia gündeme geldi. Yarkadaş yapmış olduğu konuşmasında Aydın'ın bakan olarak kabinede yer alabileceğini söyledi.

Konuşmasında Hüseyin Aydın'ın bir önceki kabine revizyonunda adı olan isimlerden biri olduğunu söyleyen Barış Yarkadaş şunları söyledi.

"Bakan olacağı yönünde iddialar var. Eğer şu an istifa ettiyse beklenen Kabine bu gece açıklanabilir. Ziraat Bankası'ndan bir kaynağım, Hüseyin Aydın istifa ederken 'Bakan olacağım' demiş. Epey bir süredir de bakanlık bekliyordu. Ama olur mu olmaz mı bilmiyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı ayrılacak"

HÜSEYİN AYDIN'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Hüseyin Aydın Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevinden ayrılacak olmasına dair yaptığı konuşmasında "İstifa etmiyorum ancak yarınki yönetim kurulu toplantısında görevimi bir başka arkadaşa devrediyorum. Olağan bir süreç" açıklamasında bulunmuştu. Daha sonra kendisine sorulan "Yeni göreviniz nedir?" sorusuna yanıt veren Hüseyin Aydın "Onun için ilerleyen zamanlarda açıklama yapılır" ifadelerini kullanmıştı.

Gündem Haberleri