Ziya Selçuk Üstüne Bastıra Bastıra Söyledi! Kararlıyız, Okullar O Tarihte Açılacak

Okullarda yüz yüze eğitimin yapılamayacağına dair iddiaların basında sıkça yer almasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgınında vaka sayıları yaz dönemi olmasına rağmen 20 bin sınırına dayanmış durumda. 4. dalga endişelerinin devam ettiği bu süreçte ise en merak edilen konu yüz yüze eğitim. 1.5 yıldır okullara gidemeyen öğrenciler için sürecin nasıl işleyeceği merak konusu olurken konuya dair MEB'in planına dair yeni açıklama geldi.

ZİYA SELÇUK'TAN OKULLARIN AÇILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gün içinde yapmış olduğu bir konuşmasında okulların açılmasına dair çalışmalar hakkında bilgi verdi. Okulların açılması için tüm gerekli çalışmaların yürütüldüğünü bildiren Milli Eğitim Bakanı, Eylül ayı döneminde okulları açmakta kararlı olduklarını söyledi.

Okulların ne zaman açılacağına ilişkin tarihte veren Bakan Ziya Selçuk, 6 Eylül tarihini işaret etti.

Konuya ilişkin konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulları 6 Eylül'de açmakta kararlıyız. Tüm önlemlerimizi aldık" dedi ve okulalrın açılmasında kararlı olduklarının altını çizdi. Okulların açılmasına dair son gelişmelerde ise vaka saylarında yaşanan artışların yüz yüze eğitime darbe vurabileceği öngörülmüştü. Yüz yüze eğitime dair ara ara açılma kararı alınmış olsa da yaklaşık 1.5 yıldır öğrenciler okullardan uzak kaldılar.

Gündem Haberleri