Zoom'a Yerli ve Güvenli Rakip Geliyor!

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken videolu konferans sistemi sunan Zoom uygulamasına talep arttı.

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken videolu konferans sistemi sunan Zoom uygulamasına talep arttı. Bu dönemde güvenlik açıklarıyla gündeme gelen uygulamaya hem yerli hem de güvenli olacak bir rakip geliyor. Bites uygulaması bir banka kadar güvenli.

Salgın döneminde pek çok kişi evde kaldı. Bu süreçte çalışma sistemleri değişti. Eğitimler evden yapılmaya başlandı. Sevdiklerini görmek isteyen pek çok kişi bu süreç içerisinde videolu görüntü imkanları sunan uygulamaları tercih etmeye başladılar. Son dönemlerde Zoom uygulaması bu alanda en çok ismini duyuran program olarak belirlendi. Zoom abone sayısını artırırken bu süreçte bazı güvenlik açıkları ile gündeme gelmeye başladı. Bu durumda alternatif uygulamalar araştırılmaya başlandı.



ASELSAN iştiraklerinden birisi olan BİTES bu süreçte videolu konferans hizmeti sunmaya devam ediyor. Uzun zamandır XperLMS isimli online eğitim platformu üzerinden de canlı ders anlatımları için aktif olarak kullanılıyor. Yerli bir sisteme duyulan ihtiyaç yapılan çalışmalarla birlikte ortadan kaldırılmış oldu.



Yerli Bir Alternatif Oldu!



BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun konu hakkında açıklamalarda bulundu. İnsanların yüz yüze iletişim kurma ihtiyacının programla birlikte karşılandığının altı çizilirken, Zoom için gündeme gelen güvenlik açıklarının yerli programda olmadığı ve veri gizliliğini sonuna kadar koruduğunu dile getirdi.



Firma olarak çalışmalar yaklaşık bir yıl önce başladı. Yazılımın güvenlik derecesi merak edilirken bu süreç içerisinde bankalar kadar güvenli olduğunun da altı çizildi. Bankalar tarafından kullanılan SSL sertifikasının kullanıldığı belirtildi. Sistem içerisinde uçtan uca şifreleme yöntemleri tercih ediliyor. Kullanıcıların Zoom uygulaması ile yaşadığı güvenlik sorunlarının Bites uygulaması ile ortadan kaldırılması ve farklı altyapı destekleri ile banka güvenliğinin gerçekleştirildiği ifade edildi. Uygulamanın bu dönemde yaygınlaşması ve salgın sonrasında da aktif olarak kullanılması amaçlanıyor.


Gündem Haberleri