Zor Durumdaki Terör Örgütü Çareyi Esad'da Arıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e düzenlenen kara harekatı sonucunda terör örgütü PYD/PKK zor günler geçiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e düzenlenen kara harekatı sonucunda terör örgütü PYD/PKK zor günler geçiriyor. Bölgenin kontrolünü yitiren PYD/PKK son kurtuluş olarak Afrin’in kontrolünü Suriye’ye devretmek amacıyla Esad rejimi ile görüşmeye başladı.



Afrin’i Suriye’ye Bırakmak Zorunda Kaldılar

Rusya’da yayımlanmakta olan İzvestiya gazetesinin haberine göre terör örgütü zor durumda ve bu zor durumdan kurtulabilmek için Esad rejimiyle görüşme halinde. Bölgesel bir kaynaktan alınan habere göre, Zeytin Dalı Harekatı, terör örgütü PYD/PKK’yi büyük zarara uğrattı ve bunun sonucunda da terör örgütü çareyi, Afrin’i Suriye’nin kontrolüne devretmekte buldu. Bu konu ile ilgili görüşmelerin hala devam ettiğini belirten Rus diplomatik kaynak, nihai kararın daha alınmadığını ve ilerleyen günlerde durumun daha da netleşeceğini aktardı.

Soçi’de Tarihi Oylama


Reuters’ın aktardığı habere göre Rusya’daki Soçi kentinde bugün Suriye Barış Görüşmeleri sırasında Rusya’nın takınacağı tavra yönelik bir oylama yapılacak ve bu oylama sonucunda da Suriye’nin geleceğini belirleyecek olan karara varılmış olunacak.

Rus RIA ajansı tarafından Cumartesi günü aktarılan haberin ayrıntılarında bugün ve yarın Rusya’nın Soçi kentinde Suriye Ulusal Halklar Kongresi toplanacak. Kongre tarafından düzenlenecek olan toplandı neticesinde de taslak bir nihai bildirge ile Suriye topraklarının bütünlüğünün korunmasına ve Suriye’nin geleceğine dair oldukça önemli bir oylama yapılacak.

Net Bir Karar Alınamamıştı


Suriye’de gerçekleşen iç savaş yüzünden yüz binlerce Suriye vatandaşı katledilmiş ve milyonlarca insan evsiz kalmıştı. Bu durumun kaynağı olarak birçok devlet diğer devletleri suçlasa da ortada Suriye’nin bütünlüğünü ve halkının özgürlüğünü koruyabilecek bir çözüm bulunamamıştı. Zira devletlerin karşılıklı atışması ve birbirini suçlayan tavırları nedeniyle Suriye’nin durumu hep sürüncemede kalmıştı. Nitekim Birleşmiş Milletler’in ev sahipliği yaptığı ve dokuz tur süren görüşmelerden de hiçbir sonuç alınamamış, Suriye’deki bütünlüğün korunmasına yönelik somut adımlar atılamamıştı. Ancak Soçi’de düzenlenecek olan bu kongre artık bu durumun sonuna gelindiği ve nihai kararın oylanması gerektiğinin sinyalini vermektedir.

Terör örgütünün Afrin’i Suriye rejimine bırakmak istemesi de bu oylama sonucuna bağlı olarak önemli bir nitelik taşıyor. Çünkü Suriye Afrin’i kabul eder ve Suriye’nin bütünlüğü kongre sonucunda koruma altına alınırsa, TSK Afrin’den çekilmek zorunda kalabilir.

Gündem Haberleri