Artan otomobil fiyatlarına bakanlık eli! Volvo Citroen Ford markalı bu araçlar 161 bin liradan alıcı bulacak

Otomotiv piyasasında fiyat artışları devam ederken satış rakamlarının düşmesi de çeşitli kampanyaları beraberinde getirdi. Fiyatların artmaya devam etmesi üzerine alternatif ilanlara yönelen vatandaşlara Ticaret Bakanlığından ilaç gibi duyuru geldi.

Otomotiv sektöründen rekor seviyelere çıkan fiyat yükselişleri gündem olmaya devam ediyor. Fiyatların hızla artması araç sahibi olmak isteyenler için engel teşkil ederken kredi faizlerinde yaşanan yükseliş de firmaların indirime gitmesine neden oldu. Kredi faizleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kararı ile yüzde 50 seviyesinde sabit tutulurken araç kredisi faiz oranları da neredeyse yüzde 5,0'a yükseldi.

Sıfır ve ikinci el araç piyasasında satışların durma noktasına gelmesi sektörde daralma endişesine neden olurken indirim açıklamaları da gelmeye devam ediyor. Ancak buna rağmen fiyatların yüksekliğinden şikayet eden vatandaşlar ise alternatif yollar arıyor. Yaşanan döviz artışı da sıfır araç fiyatlarına yansırken Ticaret Bakanlığına bağlı olarak hizmete açılan e-İhale sitesi üzerinden gümrükten araç satışları yapılıyor. Gümrükten yapılan araç satışlarında bu kez 161 bin liradan başlayan fiyatlar dikkati çekerken Volvo, Citroen ve Ford markalı araçlar ilgisine sunuldu.

TİCARET BAKANLIĞI 161 BİN LİRADAN ARAÇ SATIŞI YAPILACAĞINI DUYURDU

Ticaret Bakanlığının geliştirdiği e-İhale internet sitesindeki ilanları Volvo, Citroen ve Ford markalı araçlar için derlerken 3 markaya dair ilandaki fiyatların 161 bin liradan başlaması dikkatleri çekti. İhale yoluyla yapılacak satışlar başlangıç fiyatları açıklandı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''İhalede satış bedeline ek olarak %1,517 (binde 15,17) oranında damga vergisi tahsil edilmektedir. Damga vergisinin KDV ve ÖTV’si de ayrıca tahsil edilir.'' ifadelerine yer verildi.

Ticaret Bakanlığı e-İhale sayfası üzerinden uygun fiyatlı araç satışları merak edilirken Volvo, Citroen ve Ford markalarındaki fiyatlar ve otomobil özellikleri şöyle listelendi;

2004 FORD FOCUS CMAX

Yıl: 2004

Kilometre: 245256

Vites: Manuel

Motor Hacmi: 1798

Yakıt: Benzin

Satışa Esas Bedel: 476 bin TL

Teminat Bedeli: 47 bin 600 TL

Başlangıç Bedeli: 357 bin TL

2003 VOLVO XC90

Yıl: 2003

Kilometre: YOK-TESPİT EDİLEMEDİ

Vites: Otomatik

Motor Hacmi: 2401

Yakıt: Dizel

Satışa Esas Bedel: 212 bin TL

Teminat Bedeli: 21 bin 200 TL

Başlangıç Bedeli: 159 bin TL

2009 CİTROEN C4

Yıl: 2009

Kilometre: 158852

Vites: Manuel

Motor Hacmi: 1560

Yakıt: Dizel

Satışa Esas Bedel: 280 bin TL

Teminat Bedeli: 28 bin TL

Başlangıç Bedeli: 210 bin TL

Ticaret Bakanlığı e-İhale sayfası üzerinden ilan bilgilerini inceleyerek kapalı teklif usulü ile araç sahibi olabilirsiniz.

Otomobil Haberleri