Discord, TikTok ve YouTube erişim engeli! Son dakika resmi açıklama geldi kapatılacak mı?

İnstagram, Roblox ve wattpad erişim engeli sonrasında discord ve tiktok erişim engeli son dakika gündeme geldi. Çöktü mü, neden kapalı, ne zaman açılacak?

Discord, TikTok ve YouTube erişim engeli! Son dakika resmi açıklama geldi kapatılacak mı? Bilgi - Teknolojileri Kurumu BTK tarafından peş peşe alınan yasak kararları büyük yankı uyandırırken yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Hatırlanacağı üzere ilk olarak BTK tarafından alınan kararla 2 Ağustos tarihinde İnstagram erişime kapatılmıştı. Dünde açıklanan kararla Roblox için erişim engeli kararı açıklanmıştı.

SON DAKİKA RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: TİKTOK KAPATILACAK MI?

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "TikTok meselesi, Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesidir. Yapılan paylaşımlar o kadar tuhaf, o kadar gerçeklikten kopuk ki bunları onaylamak mümkün değil. TikTok'un kapatılması, erişim engelinin getirilmesi noktasında komisyon olarak bir tavrımız yoktur, bu Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) tavrıdır. Ama bana komisyon başkanı olarak sorsanız, siyaset milletle beraber yapılır. Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor" diyerek TikTok için erişim engeli kararının çıkabileceğini bu kararı ise BTK'nın vereceğini söyledi.

YOU TUBE KAPATILACAK MI ERİŞİM ENGELİ KARARI ÇIKACAK MI?

İnstagram'a getirilen erişim engeli kararı sonrasında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, "Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz" diyerek istenen kararların onaylanması durumunda İnstagram'ı yeniden erişime açacaklarını ifade etmişti.

İnstagram ve Robbox erişim engeli yasağı sonrası bugün sosyal medyada You Tube ve TikTok ile Discord için erişim yasağı getirileceği iddiaları büyük yankı uyandırmıştı. Anlık erişim sorunları yaşanması ile söylentiler ayyuka çıkarken belirtilen sosyal medya uygulamaları hakkında ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanan bir karar ya da bu yönde bir açıklama yapılmadığı görüldü. Özellikle de TikTok erişim engeli ve kapatma kararı sosyal medyada büyük yankı uyandırırken bu platformun kapatılmasını isteyen kişilerin sayısında rekor artış yaşanması dikkat çekmişti.

Teknoloji Haberleri