İnstagram ne zaman açılacak son dakika mahkeme kararı geldi mi?

Türkiye'de İnstagram erişim yasağı 5. gününe girerken beklenen açıklama geldi. İnstagram ne zaman açılacak, son durum ne, mahkeme kararı geldi mi açıklandı.

Sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda tüm dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri dolan İnstagram alınan kararla erişime kapatılmıştı. İsrail tarafından İran'da gerçekleştirilen suikastte öldürülen Haniye için paylaşılan taziye mesajlarının kaldırılması tepki çekeken BTK tarafından alınan kararla 2 Ağustos sabahı ani bir kararla İnstagram erişime kapatılırken alınan karar farklı tepkilere neden olmuştu.

Bazı kişiler İnstagram tarafından alınan keyfi kararlar ve gönderileri kaldırma eylemlerine tepki gösterirken bazı kişiler ise kapatma kararının özgürlükleri sınırlandırdığına ve bunun yerine sosyal medya platformuna para cezası kesilmesi gerektğiini dile getirdiler. İnstagram yetkilileri ile Türkiye arasında görüşmeler devam ederken bugün açılan dava ise merak konusu olmuştu.

İNSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Uraloğlu "Gerçekten toplumumuzda gösterdiğimiz refleksin çok ciddi bir karşılığı olduğunun bilinmesini isterim. Süreci yakından takip ediyoruz, istediğimiz gerekler yerine getirildiği takdirde erişim engelini kaldıracağız. İki tane geniş katılımlı toplantı yapıldı ancak dar anlamda da anlık olarak haberleşiyoruz. Yeni bir takvim hani şu tarihte toplanacağız değil. Bir toplantıya gerek kalmamasını umuyoruz, 'Sizin şu taleplerinizi karşıladık.' dediklerinde biz de bu erişimi sağlamış olacağız." diyerek taleplerin karşılanması durumunda instagramı yeniden erişime açacaklarını ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği tarafından ise bugün çok konuşulacak bir karara imza atıldı ve instagramın açılması için dava açıldı. Erişim engeli kararının Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine aykırı olduğu iddiası ile yasağın kaldırılması talep edildi. Türkiye ise erişim yasağını katalog suçlar maddesine dayandırmış ve yasal bir zemine oturtmuştu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından verilecek olan yanıt ise merak konusu oldu.

Teknoloji Haberleri