İnstagram'a erişim engeli için VPN kullananlar şifreleriniz çalınıyor olabilir!

BTK tarafından İnstagram erişim yasağı uygulaması pek çok kişinin VPN kullanımına yönelmesine neden oldu. VPN kullananlara son dakika kötü haber duyuruldu.

Hamas liderlerinden Haniye'nin İsrail tarafından İran'da düzenlenen suikast sonucunda öldürülmesinin ardından Türkiye büyük tepki göstermiş, milyonlarca kişi taziye mesajı yayımlamıştı. Yayımlanan taziye mesajlarının tümü İnstagram tarafından kaldırılırken Bilgi Teknolojileri Kurum BTK tarafından alınan kararla instagram katalog suçları kapsamında instagrama erişim yasağı getirilmişti.

İnstagram'da erişim yasağı 48 saati geride bırakırken Türkiye ile İnstagram arasında bugün bir görüşme olacağı açıklanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile Instagram temsilcileri arasında görüşme yapılması için geri sayım başlarken instagramı kullanmak isteyen milyonlarca kişi VPN kullanmaya başlamıştı. VPN kullanan kişilere son dakika uyarısı yapıldı.

VPN GÜVENİLİR Mİ, VPN KULLANMAK TEHLİKELİ Mİ, YASAK MI?

VPN kullanan kişilere yönelik olarak son dakika güvenlik uyarısı yapıldı. İnstagram erişim yasağını aşmak isteyen kişiler VPN kullanmaya başlarken konu hakkında açıklama yapan Etik Hacker Tamer Şahin, “VPN kullanmanın en büyük riski, internet trafiğinizin izlenmesidir. Tüm sitelerinizi, şifrelerinizi ve kişisel bilgilerinizi ele geçirebilirler. VPN veri sızıntıları ciddi bir tehdit oluşturuyor” dedi.

Ücretsiz VPN uygulamalarının temel prensip olarak veri topladıkları belirtilirken, toplanan verilerin ise reklam verenlere para karşılığında satıldığı ifade edildi. VPN açık olduğu süre zarfında e-Devlet, internet bankacılığı gibi şifrelerin kullanılması durumunda tüm bu verilerin risk altında olduğu belirtilirken VPN kullanmanın güvenilir olmadığı ve riskli olduğu ifade edildi. Yapılan açıklamalar VPN kullanan kişileri tedirgin ederken İnstagram hesabı olanlar erişim yasağının kaldırılmasını istedi.

Teknoloji Haberleri