Instagram'ın açılmasını bekleyenlerin hayalleri suya düştü

Türkiye'nin gündeminde bir anda zirveye çıkan Instagram konusu günlerce sürecek bir konu gibi durmaya devam ediyor. Radikal bir karar ile bir anda erişime engellenen uygulama için ilk 48 saat sonunda değişen bir şey olmadı.

Sosyal medya uygulaması Instagram'ın Türkiye hükümetinin koyduğu kuralları ihlal ettiği gerekçesi ile kısıtlanması büyük ses getirmişti. Yurt dışı basında da büyük gündem olan konu ile ilgili vatandaşlar yasağın 2 gün ile sınırlı kalacağına dair bir beklenti içine girmişti

Hamas Lideri Ismail Haniye'nin suikastine tepki amaçlı atılan paylaşımları kaldırdığı iddiası ile Instagram'a erişim engeli geldiği iddia edilmiş, Türkiye ise karara gerekçe olarak katalog suçların ihlali demişti.

"INSTAGRAM'I HEMEN AÇIN"

Yaşanan bu restleşmenin ardından teknoloji çağında bu kararı doğru bulmadığını ifade eden binlerce insan ağırlıklı olarak X üzerinden paylaşım yapmaya başlamıştı. Türkiye'yi ekonomik olarak da zarara uğratan bu karar ile ilgili gazeteci Uğur Dündar dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Dündar "Instagram'ın kapalı kalmasının Türkiye ekonomisine günlük maliyeti: 1,9 milyar lira.
Kamuda Tasarruf Paketi'nin toplam boyutu 100 milyar liraydı. Eğer Instagram 52 gün kapalı kalırsa Türkiye, tasarruf paketi kadar zarar edecek. Instagram'ı hemen açın" diyerek ilgililere seslendi.

Hükümet kanadından gelen açıklama ise Instagram'ın bu tavrını değiştirmesi şeklinde oldu. VPN gibi uygulamalar ile Instagram'a giren vatandaşlar yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ediyor.

Teknoloji Haberleri