Mahsur astronotların gelecek yıl Şubat'ta dünyaya dönmesi bekleniyor

Bilim Kurgu filmlerini aratmayan olay geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşmişti. Sadece bir kaç günlüğüne Uluslararası Uzay İstasyonuna giden iki astronot Sunita Williams ve Butch Wilmore yaşanan arıza sonucu orada mahsur kalmışlardı.

Haziran ayından bu yana akıbetleri ne olacağı merak edilen astronotların dünyaya döndürülmesi için bir süredir çalışmalar yürütülüyordu. Astronotların yeniden dünyaya getirilmesi için ihtimaller arasında bir uzay gemisinin oraya iki koltuk boş olarak gönderilmesi ve Williams ve Wilmore'yi alıp dönmesi yer alıyordu.

SpaceX bu ihtimali gerçekleştirdi ve Falcon 9 roketini Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderildi. Söz konusu uzay gemisinin iki koltuğu boş bırakıldı. Astronotlar görevlerini tamamladıktan sonrasında dünyaya 6 ay sonrasında dönecek.

BİR KAÇ GÜN İÇİN GİTTİLER, AYLARCA ORADA KALACAKLAR

Şubat 2025'te dünyaya gelecek iki astronot Sunita Williams ve Butch Wilmore bu gelişme ile beraber Uluslararası Uzay İstasyonunda aralıksız 8 gibi bir süre geçirmiş olacak. Dünya gündeminde sık sık yer edinen mahsur 2 astronotun durumu yakından takip ediliyor. Yetkililer her iki ismin dünyaya en erken başka bir şekilde getirilmesi gibi bir durumun olmadığını ifade ederek Şubat'a kadar beklenmesinin zorunlu olduğunu ifade ettiler.

Uzay konusunda çok büyük tecrübeleri olan iki ismin bu sefer uzun süreli olarak burada kalmaları özel bir an olarak akıllarda yer edindi. Gözler astronotların Falcon 9 mürettebatı ile beraber sorunsuz olarak geri dönmesine çevrildi.

Teknoloji Haberleri