NASA'nın 2 astronotu uzayda mahsur kaldı!

NASA’nın 2 astronotunun uzayda kalması skandalı dünyada şoke etkisi yarattı. Aktarılan son habere göre Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyan Boeing’e ait Starliner mekiği 12 gündür mahsur kalmış durumda.

Mekiğin dünyaya ne zaman döneceği, daha doğrusu dönüp dönemeyeceği henüz belli değil. Çünkü başta helyum sızıntısı olmak üzere pek çok teknik sıkıntının yaşadığı ifade ediliyor.

NASA, uzaya göndermiş olduğu 2 astronotun dönüşünü bir süredir erteliyor. 5 Haziran tarihinde 2 astronotu uzay istasyonuna taşıyacak olan Starliner mekiğinde şu ana kadar 5 noktada sızıntı tespit edildiği öğrenildi.

FIRLATMA 2 DEFA ERTELENDİ

Fırlatmanın ilk olarak 7 Mayıs Salı günü sabah 05.43’te yapılacağı biliniyordu. Ancak roketin oksijen tankında meydana gelen bir sorun fırlatmayı 18 Mayıs’a erteledi. Sorunun düzelememesi üzerine fırlatma 1 Haziran’a uzatıldı.

DÖNÜŞÜN TARİHİ ŞİMDİLİK 22 HAZİRAN

Fırlatma sonrasında iki astronotun dünyaya dönüş tarihleri de sürekli olarak ertelenmeye başlandı. İlk planlama 14 Haziran tarihi için geçerliydi. Ancak henüz tanktaki sorun çözülemediği için dönüş tarihinin 22 Haziran’a ertelendiği öğrenildi.

YAKITLARI BİNERSE DÖNEMEYEBİLİRLER

Öte yandan 14 Haziran’da olması gereken dönüşün 22 Haziran’a ertelenmesi akıllara pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi. Aktarılan habere göre mekik içerisindeki sınırlı yanıt sebebi ile uzay istasyonunda en fazla 45 gün kalınabiliyor. Sürenin aşılması durumunda ne olacağını herkes merak ediyor.

NASA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Yaşanan bu durum sonrasında gözler NASA’ya çevrildi. Kriz anının başından bu yana ne yapacağı merak konusu olan NASA’nın 18 Haziran tarihinde astronotlar için bir basın açıklaması yapacağını duyurdu. Gözler şimdi NASA’nın ne söyleyeceğine çevrilmiş durumda.

Teknoloji Haberleri