Roblox erişim engeli! Roblox yasaklandı mı, neden kapatıldı açılmıyor?

Türkiye instagram erişim yasağı ile çalkalanmaya devam ederken son dakika yeni yasak kararı açıklandı. Roblox erişim engeli ile kapatıldı. Roblox neden açılmıyor, Türkiye'de yasaklandı mı belli oldu.

Roblox erişim engeli! Roblox yasaklandı mı, neden kapatıldı açılmıyor? - 2 Ağustos 2024 günü açıklanan instagram erişim yasağı Türkiye'de büyük yankı uyandırırken milyonlar bu yasağın sona ermesini beklerken yeni erişim engeli açıklandı. Çocukların sıklıkla kullanmış oldukları Roblox için erişim engeli getirildiği açıklandı.

ROBLOX KAPATILDI MI, NEDEN YASAKLANDI, AÇILMIYOR?

Bilgi Teknolojileri Kurumu BTK resmi sitesi üzerinden yayımlanan duyuru ile İnstagram'dan sonra yeni erişim yasağı açıklandı. Kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuruda "roblox com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Çocukların yoğun zaman geçirdiği ama sık sık çocuklara uygun olmayan içerikler nedeniyle ebeveynler tarafından şikayet edilen Roblox için uzun süredir erişim engeli gündemde bulunuyordu. Roblox Corporation tarafından geliştirilen çevrimiçi oyun platformu Türkiye'de en çok kullanılan platformlardan biri olarak öne çıkıyordu. You Tube üzerinden yayımlanan parodi videolar son döneme damgasını vururken çocukların ruhsal gelişimleri açısında zararlı olduğu yönünde tartışmalar sürüyordu. Roblox için getirilen erişim engeli yine tartışmalara neden olurken bazı ebeveynler ise kararı memnuniyetle karşıladı.

Teknoloji Haberleri