Son Dakika! Bakan Uraloğlu duyurdu İnstagram açılıyor erişim engeli o saatte kaldırılıyor

2 Ağustos 2024 Cuma günü BTK tarafından alınan kararla erişim engeli getirilen İnstagram yeniden erişime açılıyor. Bakan Uraloğlu son dakika duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan son dakika paylaşımı ile 2 Ağustos tarihinde ulaşıma kapılan İnstagram hakkında son dakika duyurusu geldi. Bakan Uraloğlu sosyal medya hesabında yapmış olduğu "Birazdan önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağım." açıklaması ile sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

İNSTAGRAM ERİŞİM ENGELİ KALDIRILDI MI, AÇILDI MI, NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇILACAK?

Bakan Uraloğlu sosyal medya hesabı üzerinden düzenlenen canlı yayında açıklamalarda bulundu.X

Bakan Uraloğlu yapmış olduğu konuşmasında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram'a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik. Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik. Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız." diyerek İnstagram'ın erişime tekrar açılacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu alınan karşılıklı karar sonucunda İnstagram'da erişim engelinin bu akşam 21:30 itibari ile sona ereceği müjdesini verdi. Böylelikle 2 Ağustos 2024 Cuma günü başlayan erişim yasağı 8 günlük sürenin sonrasında bugün son bulmuş olacak. İnstagram kullanıcıları bugün itibari ile yeniden hesaplarına giriş sağlayabilecekler...

Teknoloji Haberleri