Starlink dünya genelinde 4 milyondan fazla abonesi olduğunu açıkladı

Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX'in geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği Starlink projesi gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. İnternet sağlayan sistem dünyada giderek yaygınlaşıyor.

İnsanlığın olmazsa olmazı haline gelen internet, varlığı kadar internete ulaşılma çeşidi ile de dikkat çekiyor. Hayatın her alanında adından söz ettiren internete zahmetsiz ve kolayca ulaşılması adına Amerikalı Elon Musk Starlink projesine önem veriyor.

100'DEN FAZLA ÜLKEDE KULLANILIYOR

Bir çok defa başta ülkemiz olmak üzere farklı ülkelerde gökyüzünde sıralı halde giden parlayan nesneler olarak görülen Starlink uydularının ulaşabildiği ülke sayısı ve kullanıcısı ile ilgili bir bilgilendirme geldi.

Starlink resmi X hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda "Starlink, 100'den fazla ülke, bölge ve diğer birçok pazarda 4 milyondan fazla insanı yüksek hızlı internetle birbirine bağlıyor. Dünya çapındaki tüm müşterilerimize teşekkür ederiz" denildi.

TÜRKİYE'DE HENÜZ KULLANIMDA DEĞİL

Uzay konusunda Türkiye'nin iş birliği yaptığı Elon Musk bu konuda henüz ülkemizde faaliyete geçemedi. SpaceX 2023 yılında ülkemizde faaliyet göstermek adına resmi başvuru yapmıştı. Özellikle Kahramanmaraş depremi döneminde Musk'tan starlink konusunda yardım hamlesi gelmiş fakat Türkiye yönetimi Türksat'ın yeterli olduğunu belirterek bu teklifi kabul etmemişti.

Teknoloji Haberleri