Türkiye Instagramı en çok kullanan ülkeler arasında birinci sıraya yerleşti

Yakın zamanda yaklaşık 10 gün kapalı kalan Instagram'ın ülkemizde ne kadar sevildiği bir kez daha ortaya konuldu. İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Dr. Buğra Gökçe Instagram'ın en çok kullanıldığı ülkeler listesini paylaştı.

İlk başta hayatımıza yanımızda olmayan insanlarla görsel ve metinsel yollarla irtibat kurmak için giren sosyal medya uygulamalarının etkisi giderek büyüdü. İnsanların dünyadan gelişmeleri öğrendiği, akımlarla eğlendiği, canlı yayınlar yapıp izleyebildiği yerler haline gelen uygulamalar toplumların ayrılmaz bir parçası olarak nitelendirilir oldu.

TÜRK İNSANI INSTAGRAM'I YOĞUN OLARAK KULLANIYOR

Türk insanının sosyal medya uygulamalarına ne kadar düşkün olduğuna dair İPA Başkanı Gökçe sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gökçe yaptığı paylaşımda Türk kullanıcılar internette günde 7 saat, sosyal medyada 2 saat 44 dk vakit harcıyor. Türkiye aynı zamanda Instagram’ı en fazla kullanan, en çok video oyun oynanan 3’üncü ülke" diyerek Instagram'ın ne kadar popüler olduğunu gözler önüne serdi.

Türkiye'nin ardından listenin ikinci sırasında Brezilya yer aldı. Brezilya'nın ardından ise 3. sıranın sahibi Arjantin oldu.

İNTERNET HIZINDA KÖTÜ İSTATİSTİK

Dünyanın en ünlü uygulamalarından Instagram'ı en çok kullanan ülkelerden olan Türkiye Internet hızında ise sonlarda yer aldı. Buğra Gökçe "Internet hızındaysa sondan 5’inci sıradayız" diyerek mevcut durumu aktardı.

Teknoloji Haberleri