Türkiye'de erişime kapanan Instagram'a bir güncelleme daha geldi!

Günlerdir ülkemizde normal yollardan kullanılamayan Instagram, diğer ülkelerde sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Milyarlara hizmet eden sosyal medya uygulamasına dönem dönem çeşitli değişiklikler yapılıyor.

Ülkemizde yıllardır kullanımda olan Instagram, Ağustos ayının başında ilk defa Türkiye'de erişime kapatılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda da uygulama erişim engeli olayları yaşayan Türk halkı çok çok vakit geçirdiği uygulamaya girememekten dolayı şok olmuştu.

Hükümet kanadından kendi kurallarına uyulmadığı için kapatıldığı kararı verilen Instagram ile ilgili tartışmalar devam ederken, uygulama kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda tek bir gönderide birden çok paylaşım yapan kullanıcıları sevindiren bir haber geldi.

DAHA FAZLA MATERYAL PAYLAŞILABİLECEK

Kaydırmalı gönderi olarak da tanımlanan Instagram özelliğinde kullanıcılar bir paylaşım içinde maksimum 10 adet görsel ya da video paylaşabiliyordu. Instagram kullanıcıların severek kullandığı bu özellikte yapılan güncelleme ile bu sayı 10'dan 20'ye çıkarıldı.

Kurumsal ya da bireysel hesaba sahip olan kullanıcıların artık aynı anda daha fazla görsel paylaşabileceği anlamına gelen bu özelliğin kısa zaman içinde tüm hesaplara gelmesi bekleniyor.

TÜRKİYE'NİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Türkiye'den standart şekilde hesabına erişemeyenler farklı uygulamalar üzerinden hesabını görüntülemeyi sürdürüyor. Konu ile ilgili devlet adamlarının iyimser açıklamalarına rağmen erişim engelinin kalkmasına dair bir hamle şu an için bulunmuyor.

Teknoloji Haberleri