100 Bin Kişi Başvuru Yapabilecek! TOKİ Ziraat Bankası İşbirliğiyle 0.49 Faiz, 240 Ay Vadeyle Ev Alma Fırsatı

TOKİ Başkanlığı'nın sosyal konut projesine 100 bin kişi başvuru yapabilecek. Ziraat Bankası'nın destek vereceği proje ile 0.49 faizli 240 ay vadeli konut kredisi mümkün olacak. İşte son gelişmeler.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2022 yılı projeleri arasında sosyal konutlar da yer alıyor. Henüz başvuru duyurusu yayımlayanmayan ama önümüzdeki günlerde ilan edilmesi beklenen proje ile 100.000 vatandaşın ev sahibi olması sağlanacak. Peki sosyal konut projesinde özellikler ne olacak kimler başvuru yapabilecek?

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ 2022

2022 yılında sosyal konut projesi için somut adım atmasına kesin gözüyle bakılan TOKİ'nin bir önceki sosyal konut projesinde sunulan özellikleri aynı şekilde devam ettirmesi bekleniyor. Çok uygun fiyat koşulları hazırlayan TOKİ o dönemki projesinde 0.49 oranlı Ziraat Bankası kredi desteği ile vatandaşları TOKİ'den ev sahibi yapmıştı.

Müşteriler alt gelir grubundan 2+1 evler için orta gelir grubundan ise 3+1 evler için başvuruda bulunmuşlardı. Konut alan vatandaşlar düşük bir peşinat ödemesi ve geri kalan tutarı 240 aya kadar vadelendirmişlerdi. TOKİ Başkanlığı'nın 2022 yılında sunması beklenen sosyal konut projesi için de özelliklerin bu şekilde olması bekleniyor. Ancak özelliklerin bu şekilde uygulanıp uygulanmayacağı bilinmiyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

TOKİ Başkanlığı'nın bir önceki dönem sosyal konut projesi için ilan ettiği başvuru şartları "T.C. vatandaşı olması. Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması. Başvuru yapanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması. Aylık hane gelir şartının sağlanması muhtemel 2022 için 10.000 TL ve son olarak 25 yaşın tamamlanmış olması.

BAŞVURULAR NE ZAMAN AÇILACAK?

TOKİ Başkanlığı en son pandemi öncesinde 2019 2020 yılı başvuru toplamış 100 bin kişiyi ev sahibi yapmıştı. Yıllık devam etmesi beklenen proje ile alt gelir grubunda ev arayan vatandaşların ev sahibi olmaları planlanmaktaydı. Ancak 2021 yılında pandemi nedeniyle başvuru alınamadı. 2022 yılında ise başvuruların yeniden alınmaya başlaması bekleniyor.

2022 Sosyal Konut Projesi için TOKİ Başkanlığı henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Projenin devam edeceğine ilişkin hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hemde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan açıklama gelmişti. Kurumun özellikle yaz dönemine doğru sosyal konut projesi adına duyuruları yayımlaması bekleniyor.

Emlak365.com

TOKİ Haberleri