81 Şehirde TOKİ Sosyal Konut Projesi Başvuruları Başladı Mı? 2021

TOKİ Başkanlığı’nın 2021 yılı projelerinden en önemlilerinden bir tanesi de sosyal konut projesi. 81 şehirde inşa edilecek sosyal konutlar ile 100 bin ailenin ev sahibi yapılması bekleniyor. Peki 2021 sosyal konut projesi başvuruları başladı mı?

2019 yılında 50 bin konut ile başlayan ve 2020 yılında 100 bin konut sayısı ile vatandaşlar tarafından çok büyük ilgi göre sosyal konut projelerinin 2021 yılı ayağı merak ediliyor. TOKİ Başkanlığı’nın en önemli projelerinin başında gelen sosyal konut projeleri için en merak edilen soru başvuru işlemleri.

Peki TOKİ 2021 sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ konutlar 2+1 ve 3+1 konutlar için ne kadar başvuru ücreti alınacak? Başvuruların ardından kura çekilişleri ne zaman yapılacak? Tüm bu soruları ele aldık.

TOKİ 2021 SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURULARI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı sosyal konut projelerine ilişkin ilk detayları açıklamış olsa da henüz sürece dair resmi bilgi gelmedi. 2020 yılının hemen başında ocak ayında alınan başvuruların ardından şubat ayında kura çekilişi başlamıştı. Araya pandeminin girmesi ile bir süre bekletilen kura çekilişi daha sonraki dönemde başlamış ve 2020 yılının ortalarında tüm süreç tamamlanmıştı.

2021 Yılı için

2021 yılında süreç bu şekilde işleyemedi. Bunun en önemli nedeni ise pandemi sürecinin kış döneminde olan etkileri. Ocak ve Şubat aylarında oldukça etkili olan salgın nedeniyle kısıtlamalar uygulandı. TOKİ Başkanlığı bu süreçte başvuruları kabul etmedi.

Ancak Mart ayından itibaren normalleşme adımları atılmaya başlandı. Halen vaka sayıları yüksek olsa da kademeli olarak normalleşme süreci başladı. Bu dönemi TOKİ Başkanlığı’nın vaka sayılarına göre bir değerlendirmede bulunması süreci değerlendirmesi bekleniyor. Bu kapsamda Nisan yada Mayıs aylarında konuya dair resmi açıklamada bulunabileceği öngörülüyor.

MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2021 sosyal konut projesine ilişkin müjdeyi 2020 yılı sonlarında verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan o dönem 2021 yılı projelerine ilişkin yapmış olduğu konuşmasında sosyal konut projesinin devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konutlara dair ilk açıklamasının ardından ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan bazı detaylar paylaşıldı. Bakan Kurum 2021 yılı sosyal konut projesinin bir önceki yılda olduğu gibi 100 bin konuttan oluşacağını ilan etti. Bakan Kurum ayrıca bu projenin 81 il ve çok sayıda ilçeyi kapsayacağını ifade etti.

BAŞVURULAR AÇILDIĞINDA NASIL YAPILACAK?

Sosyal konut başvuruları başlamadı. Ancak TOKİ duyuru yayımladığında vatandaşlar belli bir başvuru ücretini Ziraat Bankası'na yatırarak ilk başvurularını yapacaklar

TOKİ Haberleri