Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Trabzon ve 34 İlde TOKİ'den Konut Müjdesi! Başvurular Nasıl Yapılacak?

TOKİ tarafından ilan edilen yeni duyuru ile konut ihtiyacı olan bazı şehirlerde konut satışı yapılacağı duyuruldu.

TOKİ tarafından ilan edilen yeni duyuru ile konut ihtiyacı olan bazı şehirlerde konut satışı yapılacağı duyuruldu. Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Trabzon ve Konya başta olmak üzere toplam 39 şehirde gerçekleştirilecek konut satışlarına başvuruda bulunacakların neler yapmalarını gerektiğini adım adım aktarıyoruz.

Konut stoğu az olan ve talebin fazla olduğu şehirlerde, taksitle konut almak isteyenler için TOKİ Başkanlığı yeni duyurular yayımladı.



Şubat ayının ilk günü itibariyle duyurulan ve gün içinde detayları aktarılan satışlara dair kurum, 39 il için açık artırma düzenleneceğini bildirdi. Ev alacaklar için bu açık artıma uygun konuşllarda ev sahibi olma fırsatı anlamına geliyor.



TOKİ'DEN KONUT SATIŞI



TOKİ konut satışı için yapmış olduğu açıklamasında toplam 145 adet konutun satılacağını duyurdu. Bu konutlar için ihale düzenleneceğini bildiren kurum, vatandaşların ihale başvurusunda bulunacağını ihale sürecinde de en yüksek teklifi verenlerin ev almaya hak kazanılacağı duyuruldu.



İlana göre konut satışı yapılacak 39 şehir; Adana, Ankara, Ardahan, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Eskişehir, Edirne, Gaziantep, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Hatay, Kayseri, Karabük, Karsa, Konya, Malatya, Muş, Nevşehir, Sinop, Sivas, Şanlıurfa ve Tokat olarak açıklandı.



AÇIK ARTIRMA BAŞVURULARI



Konut satışı için başvuruda bulunanlar 16 ile 17 Şubat tarihlerinde ihalelere katılacaklar. Başvurular ise ihale tarihinden bir gün öncesine kadar devam edecek. İhale başvuruları Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından yürütülecek. İlana ilişkin detaylar TOKİ'nin resmi sitesinde yer almaktadır.



* TOKİ açık artırma ile konut satışlarına dair detaylı bilgi 444 86 54 numaralı telefondan alınabilecek.



Konut satışlarına başvuru yapanlar yüzde 25 peşinat ödemesi ve 120 ay vade ile ev sahibi olabilecekler.



Emlak365.com

TOKİ Haberleri