Bir Daha Bu Fiyata Satılmayacak! TOKİ Yüzde 10 Peşinat Ödeyene 1.086 TL Taksitle Sıfır 2+1 ve 3+1 Konut Satıyor

TOKİ Nisan 2022 konut satış programı ve Türkiye Geneli Açık Satış Listesi yayımlandı. Konut fiyatları cep yakarken ucuz ev sahibi olmak isteyen dar gelirlilere TOKİ müjdesi geldi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yeni konut projeleri için Nisan ayının ilk satış ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlar kapsamında dar gelirli vatandaşlar için kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak yeni projeler ilan edilmiş oldu.

Son dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken konut fiyatları nedeni ile dar gelirli vatandaşlar için ev sahibi olmak ne yazık ki imkansız bir hale gelmişti. Bu süreçte sosyal konut projeleri büyü bir önem taşırken özellikle de TOKİ konut projeleri dikkat çekiyordu.

TOKİ'DEN KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLMA FIRSATI!

Süreçte hem konut fiyatları hem de ev kiraları rekor seviyeye ulaşırken vatandaşlar hem ucuz ev sahibi olmak hem de ucuz kiralık ev bulmakta sorunlar yaşamaya başlamıştı. Konut fiyatlarında yaşanan sorunlar nedeni ile ev satın almak isteyen dar gelirliler TOKİ projelerine yönelmişti. Nisan ayına özel olarak yeni konut projeleri satışa sunuldu.

Süreçte kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ piyasa fiyatının son derece altına satış ilanlarını duyururken ne yazık ki bazı projelerde konut peşinatı rakamlarının artış gösterdiği dikkat çekti.

TOKİ TÜRKİYE GENELİ AÇIK SATIŞ LİSTESİ NİSAN 2022! 260 BİN LİRAYA 2+1 EV SAHİBİ OLMA FIRSATI

Konut kredisi çekmek yerine taksitle ev sahibi olma fırsatı elde etmek isteyen kişilere sunulan TOKİ projeleri için farklı seçenekler sunulurken Kilis alt gelir grubu projesinde konut fiyatı 260 bin TL, en düşük konut peşinatı 65 bin TL ve en düşük aylık taksit tutarı ise 1.086 TL olarak ilan edildi.

TOKİ Bitlis konut projesinde ise en düşük konut fiyatı 369 bin 225 TL olarak ilan edilirken konut peşinatı 73 bin 845 TL olarak ilan edilirken aylık taksit tutarı 1.641 TL oldu.

TOKİ Bursa İnegöl konut projesinde ise fiyatlar 231 bin 991 TL'den başlarken 3+1 konut fiyatı 653 bin 923 liraya kadar yükseldi.

TOKİ İzmir Kemalpaşa konut projesinde ise satış fiyatı 351 bin 279 liradan başlarken en düşük konut peşinatı 87 bin TL ve en düşük aylık taksit tutarı 2 bin 195 TL'den başlıyor.

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, E-DEVLET TOKİ BAŞVURUSU NEREDEN NASIL YAPILIR?

TOKİ konut projeleri için satış ilanları TOKİ GOV TR internet sitesi üzerinden yayımlanırken her ilanda başvuru tarihi, şartları, peşinat ve aylık taksit tutarı yazmaktadır. Konut başvurusu ilanda belirtilen Ziraat Bankası ya da Halkbank şubesi üzerinden yapılabileceği gibi e-Devlet TOKİ başvuru sayfası üzerinden de yapılabilmektedir.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

TOKİ Haberleri