Bir Evden İki Farklı Kişi TOKİ Alt Gelir Grubu Projelerine Başvuru Yapabilir Mi? 2021

TOKİ'den konut almak isteyenler, aynı hane içinden birden fazla başvuru yapabilirler mi? TOKİ alt gelir grubu konut satışlarında uygulanan özel şartlar haberimizde.

TOKİ'den konut almak isteyenler, aynı hane içinden birden fazla başvuru yapabilirler mi? TOKİ alt gelir grubu konut satışlarında uygulanan özel şartlar haberimizde.

Konut fiyatlarının kademeli yükselmesi, kredi faiz oranlarının dalgalı bir seyir izlemesi TOKİ projelerine olan ilgiyi artırıyor.



Özellikle gelir düzeyi asgari ücret düzeyinde olan vatandaşlar uzun vadeli kira öder gibi ev almak için TOKİ projelerine yoğun ilgi gösteriyorlar. TOKİ projelerine yapılacak olan başvurular ise özel koşullar ile gerçekleştirilir.



TOKİ PROJELERİNE BİRDEN FAZLA BAŞVURU



TOKİ'nin alt gelir grubu satışlarında çok özel şartlar uygulanıyor.



Kurum vatandaşların gelir durumundan, ikamet ettikleri şehre, gayrimenkul sahibi olup olmamalarından yaş şartına kadar çok sayıda koşula uygun olmaları durumunda başvuruları kabul ediyor. Alt gelir grubu için inşa edilen projeler adına talep edilen bir başka koşul ise hane içinden başvuru sayısı. Kurum resmi sitesinden başvuruların hangi şartlara uygulandığına ilişkin resmi açıklamada bulundu. İşte uygulanan o koşul.



"Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilmektedir. Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır."



Açık Konut Satışları



TOKİ Başkanlığı'nın açık konut satışlarına başvuru yapacak olan vatandaşlar için ise bu özel şartlar talep edilmemektir. Ancak satışların durumuan göre bazı koşullar başvuru kılavuzlarında ilan edilebilir. Vatandaşların bu koşullara dikkat etmeleri gerekiyor.



Emlak365.com

TOKİ Haberleri