Bireysel Emeklilik ile Emekli Olanların TOKİ'nin Emeklilere Özel Konut Satışlarına Başvuruları Kabul Edilir Mi?

TOKİ Başkanlığı'nın konut satışlarında dair listelerinde emeklilere özel kontenjanları olabiliyor.

TOKİ Başkanlığı'nın konut satışlarında dair listelerinde emeklilere özel kontenjanları olabiliyor. Peki bu kontenjanlara bireysel emeklilik ile emekli olanlar başvuru yapabilir mi? Kurum bu konuda resmi açıklamada bulundu.

Dar ve sabit gelirli vatandaşların kendi evlerini almasında aracı olan en önemli kurum TOKİ Başkanlığı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde Türkiye'nin 81 ilinde proje inşa eden ve bu projeleri satışa çıkaran TOKİ Başkanlığı tüm konut satışlarını ortak bir alanda satışa sunmuyor. Toplum bazı kesimlerine özek kontenjanlar ayrılıyor.



TOKİ'NİN EMEKLİLERE ÖZEL KONUT SATIŞLARI



TOKİ'nin özel kontenjan ayırdığı kesimler arasında emekli vatandaşlar, şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlar bulunuyor.



Kurum özellikle belli koşulların sağlanması durumunda emeklilerin kendi evlerini almasında özel olanaklarla aracılık ediyor. Üzerinde gayrimenkulü olmayan ilk evini almak isteyen emeklilere bir miktar peşinat ve geri kalan ödemelerin aylık taksitlerle ödenmesiyle ev alma imkanı sunuluyor.



Emeklilere özel bu projelere sadece talep edilen tüm koşulları sağlayan emekli vatandaşlar başvuru yapabiliyor.



BİREYSEL EMEKLİLİK İLE TOKİ'DEN EV ALMAK



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı resmi sitesinde emeklilere özel konut satışlarında oluşabilecek özel durumlara ayrı bir yer açtı. Bu kapsamda bu konut satışlarına hangi emeklilerin başvuru yapabileceğini açıkladı.



TOKİ açıklamasında; TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara sadece Bireysel Emeklilik ile emekli olan vatandaşların başvuru yapamayacağını duyurdu. Açıklamanın devamında ise "TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara başvuru yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olma şartı aranır." bilgisi yer aldı.



Tüm bilgilerin ardından TOKİ'nin emeklilere özel satışa çıkardığı evlere sadece SGK kapsamından emekli olanlar başvuruda bulunabilecek.



Emlak365.com

TOKİ Haberleri