Elazığ AFAD TOKİ Kura Sonuçları 2021 Sorgulama Ekranı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD ortaklığı ile yürütülen deprem konutları için kura çekilişi yapıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD ortaklığı ile yürütülen deprem konutları için kura çekilişi yapıldı. Etaplar halinde yapılan Elazığ AFAD deprem konutları ile dün yapılan kura çekimi ile 4 bin 700 hak sahibi daha belirlenmiş oldu.

ELAZIĞ TOKİ KURA ÇEKİMİ 2021! ELAZIĞ AFAD KURA SONUÇLARI 19 SAATTE TAMAMLANDI

24 Ocak 2020 tarihinde saat 20:55'te Elazığ 6,5 şiddetindeki depremle sarsılmış, yaklaşık 22 saniye süren deprem ne yazık ki büyük bir yıkıma neden olmuştu. Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olarak kayıtlara geçen depremin ardından komşu şehir Malatya'da yıkılan evler olmuştu.

Yaşanan depremin ardından devlet yaraları sarmak üzere hemen bölgeye intikal etmiş, yıkılan ve ağır hasar alan binalar tespit edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TOKİ eli ile deprem konutları projesi hayata geçirilmişti. Geride bıraktığımız günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir program ile teslim edilen ilk deprem konutları sonrası dünde Elazığ'da 4 bin 700 konut için hak sahipleri yapılan kura çekimi ile belirlenmiş oldu.

Yapılan kura çekimi yaklaşık 20 saat sürerken koronavirüs salgını nedeni ile kura çekilişi noter huzurunda seyircisiz olarak yapılırken kanal23 canlı yayını ile takip edildi. Kanal 23 canlı yayını ile Elazığ TOKİ kura sonuçları 2021 için 4 bin 700 konutun daha hak sahibi belirlenmiş oldu.



ELAZIĞ TOKİ KURA SONUÇLARI AFAD DEPREM KONUTLARI SORGULAMA EKRANI NASIL KULLANILIR?

Elazığ AFAD kura sonuçları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı internet sitesi olan TOKİ GOV TR adresi üzerinden ulaşılan kura sonucu sorgulama ekranı üzerinden öğrenilebilecek. Yine e devlet internet sitesi üzerinden de TOKİ kura sonucu sorgulama ekranına ulaşılabilecek ve kura sonuçları sorgulanabilecek.

TOKİ Haberleri