Engeli Olanın Evi De Olacak! TOKİ Engelli Başvuru 2022 Ekranı Açıldı, Aylık 1.641 TL Taksitle Konut Satışı Başladı

TOKİ engelli indirimi ve avantajları ile satışa sunulan 2022 yeni konut projeleri için başvuru süreci resmen başladı. TOKİ Bitlis Merkez Beşminare konut projesi fiyatları ve başvuru şartları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından engellilere özel olarak satılan konut projeleri için beklenen Nisan ayının ilk 2022 duyurusu yayımlandı. Sadece engelli vatandaşlara özel olarak satışa sunulan TOKİ Bitlis Merkez Beşminare konut projesi kapsamında düşük aylık taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunuldu.

Bakanlık bünyesine dahil edildikten sonra sosyal konut projelerine ağırlık vereceği açıklanan TOKİ alt gelir grubu konut projelerinin yanı sıra engelli, emekli ve şehit yakını olan kişilere ek kontenjan hakkı tanımış yine emekli ve engelli grubuna özel konut projeleri üretmeye başlamıştı. Bu projelerden biride Bitlis Merkez Beşminare için satışa sunuldu.

TOKİ BİTLİS MERKEZ BEŞMİNARE KONUT FİYATLARI KAÇ TL?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından en az Yüzde 40 Engelli Vatandaşlar için satışa sunulan konut projesinde fiyatlar da merak konusu oldu. Piyasa fiyatına göre konut fiyatları ucuz kalırken ne yazık ki peşinat tutarları ise başvuru yapmak isteyen vatandaşları üzdü.

Satışa sunulan 3+1 daire fiyatları için en düşük satış fiyatı 369 bin 225 TL olarak belirlenirken en düşük peşinat tutarı 73 bin 845 TL oldu. Projedeki en düşük TOKİ aylık taksit tutarı ise 1.641 TL olarak ilan edildi. TOKİ Bitlis engellilere özel konut projesi için belirlenen en yüksek daire fiyatı sınırı ise 419 bin 490 TL olarak duyuruldu.

TOKİ ENGELLİLERE ÖZEL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu projeler sadece engelli bireylere özel olarak tasarlanan projeler olduğu için başvuru yapmak isteyen kişilerin en az yüzde 40 oranında engelli raporu beyan etmesi şartı aranıyor. Yine başvuru yapmak isteyen kişilerin başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde en az 1 senedir ikamet ediyor olması, Türk vatandaşı olması ve üzerine bir başka tapu bulunmaması şartları aranacak.

Bu şartları taşıyan kişilerin yapmış oldukları başvurular satışa sunulan konut sayısını aşarsa bu durumda hak sahiplerini belirlemek için kura çekilişi yapılacak. Projeye başvurular 12 Nisan 2022 tarihinde sona ererken başvurular Halkbank Bitlis şubeleri üzerinden yapılabilecek.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

TOKİ Haberleri