Evi Olmayanlara 2022 Müjdesini TOKİ Resmen Duyurdu! 2+1 Konutlar 180 Ay Vade ve 811 TL Taksitle Satışa Çıkarıldı!

TOKİ ev sahibi olmayanları kiradan kurtaracak yeni satış durularını yaptı. TOKİ hangi şehirlerde, kaç TL satış fiyatıyla, aylık ne kadar taksitle, hangi konutları satışa çıkardı?

Türkiye'de milyonlarca vatandaş emlak piyasasındaki mevcut fiyatların yüksek olmasından dolayı barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bir ev satın alamadıkları için her ay kira ödemek zorunda kalmaya devam ediyorlar. En temel insani ihtiyaç olan barınma ihtiyacının karşılanması bu insanlara oldukça maliyetli geliyor. Her ay kira ödeyen vatandaşlar herhangi bir mülk sahibi olamadıkları için geleceğe dair de güvence duyacakları bir imkana kavuşamıyorlar. Bu durumda olan vatandaşların elinden ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tutuyor. TOKİ piyasanın yarı fiyatına bu insanlara büyük ödeme kolaylıklarıyla ev satıyor.

TOKİ 200 BİN AİLEYİ DAHA KİRADAN KURTARMAYA HAZIRLANIYOR

TOKİ'nin uzun yıllardır uyguladığı kurumsal politika sayesinde 1,1 milyon ailenin kiradan kurtarılmasına aracılık edildi. Bu aileler şu anda ev sahibi olarak herhangi bir kira ödemesi yapmadan hayatlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Ucuz fiyatla konut satan TOKİ bu çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor. Şu anda TOKİ'den verilen bilgilere göre Türkiye'nin çok sayıda şehrinde konut projelerinde inşaat çalışmalarına devam ediliyor. Bu şekilde 1 yıl içerisinde tamamlanması beklenen 200 bin adet konut bulunuyor. Bu konutların nda devreye girmesi ile 200 bin aile daha ev sahibi olma imkanını elde edecek.

TOKİ ŞU ANDA HANGİ ŞEHİRLERDE KONUT SATIŞI YAPIYOR

TOKİ'nin konut satışları yılın her döneminde devam ediyor. Projeye göre satışa hazır hale gelen konutlar için konut satış ilanları TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanıyor. Bu konut satış ilanlarına göre TOKİ şu anda İstanbul, Konya, Giresun, Bayburt, Afyonkarahisar, Adana, Antalya, Denizli ve Sakarya olmak üzere toplam 9 şehirde konut satışlarını sürdürüyor.

TOKİ'NİN ÖDEME KOLAYLIKLARI NELERDİR?

TOKİ tarafından vatandaşlar uygun fiyatlarla konutlar satıldığı gibi çok geniş ödeme imkanları da veriliyor. Yüzde 10, yüzde 20, yüzde 40 gibi değişen oranlarda peşinat ödemesi yapan vatandaşlara 120 ay, 180 ay, 240 ay gibi vade seçenekleri veriliyor. Konutlarını teslim alıp içerisine girdikten sonra taksit ödemelerine başlayan vatandaşlar bu kolay ödeme imkanı eşliğinde ev sahibi oluyorlar.

TOKİ AFYONKARAHİSAR KONUT SATIŞ İLANI

TOKİ tarafından Afyonkarahisar Merkez'de bulunan Sadıkbey Mahallesi'ndeki konut projesinde 69 adet 2+1 konut satışa çıkarıldı. Kuralı satış yöntemi ile yapılacak olan bu konut satışları için son başvuru tarihi olarak 21 Ocak 2022 açıklandı. TOKİ bu konutların maliyetleri hakkında da bilgi verdi.

TOKİ'nin Afyonkarahisar'da satışa çıkardığı 2+1 büyüklüğündeki konutların fiyatlarının 244 Bin TL'den başlayıp 312 Bin TL'ye kadar çıktığı bildirildi. Bu konutları satın almak isteyen vatandaşlar yüzde 20 peşinat ödemesi yapmaları halinde 180 ay vadede aylık 1.088 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olabiliyorlar.

TOKİ KONYA KONUT SATIŞ İLANI

TOKİ'nin şu anda konut satışı yaptığı illerden birisi de Konya oldu. Konya'nın Emirgazi ilçesinde gerçekleştirilen konut projesinde 51 adet 2+1 konut kuralı satış yöntemiyle satışa çıkarıldı. Bu konutlar hakkında maliyet bilgilendirmesi yine TOKİ tarafından yapıldı.

Konut fiyatları hakkında açıklama yapan TOKİ bu projedeki 2+1 konutların fiyatlarının 162 Bin TL'den başlayıp 198 Bin TL'ye kadar çıkabildiğini duyurdu. Vatandaşlar yüzde 10 peşinat ödemesi yaparak 180 ay vadede 811 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecekler.

TOKİ Haberleri