Farklı Şehirlerde İnşa Edilmiş TOKİ Projelerine Başvuru Yapılabilir mi? 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2021 yılına hızlı bir giriş yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2021 yılına hızlı bir giriş yaptı. Yeni yılın ilk günlerinde açık konut satışları ilan eden kurum daha sonra çok sayıda şehirde kuralı konut satış duyurusu yayımladı. Bunun yanında açık artırma ile de konut satan TOKİ ev almak isteyen vatandaşların ilk tercihi konumunda.

TOKİ PROJELERİNDE İKAMET ŞARTI 2021

TOKİ Başkanlığı'nın yayımladığı satış duyuruları ile ülke genelinde büyük ilgi görüyor. TOKİ konutlarının bu kadar ilgi görmesinin en önemli nedeni ise uygun ödeme planları. Kurum vatandaşlara düşük taksit, düşük peşinat ve uzun vade olanakları sunuyor. Ödeme planı konutun alt gelir grubu yada orta gelir grubunda yer almasına göre değişiyor. TOKİ Başkanlığı vatandaşlara yüzde 10, yüzde 12, yüzde 15 gibi oranlarla peşinat ödemesi sonrası 120, 180 ay ve 240 ay vadeli ödeme planları sunuyor. Sunulan bu ödeme planları ile vatandaşlar 416 TL'den başlayan fiyatlarla 2+1 daire alma şansı yakalıyorlar.

Hangi Projelerde İkamet Şartı Var Hangilerinde Yok?

Ev almak isteyen vatandaşlar için TOKİ bazı şartlar yayımlamış durumda. Özellikle alt gelir grubunda yer alan vatandaşlar için satışa çıkarılan konutlarda bu şartlar oldukça fazla. Kurumun talep ettiği bu şartlardan bir tanesi de ikamet şartı. Projeye göre değişen ikamet şartı uygulamasına dair ise kurum detaylı bir açıklamada bulundu.

Hangi projelerde ikamet şartı uygulanacağına ilişkin TOKİ Başkanlığı resmi sitesinde "Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır. Açık satışlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır." bilgisini verdi.

Bu açıklama kapsamında alt gelir grubu ve kura ile yapılacak satışlarda ikamet şartı bulunuyor. Açık satışlarda ikamet şartı genellikle uygulanmamakta.

TOKİ Haberleri