İstanbul'da TOKİ'den Satılık Alışveriş Merkezi Ve 26 Rezidans Konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul'da bir alışveriş merkezi ve 26 rezidans daireyi satışa çıkardı. 60 ay vade ile satılacak olan gayrimenkullerin satışında açık artırma usulü uygulanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) resmi bir ilan yayınlayarak satış duyurusu yaptı. Dar gelirli vatandaşlara konut üretip satan devlet kurumu olarak bilinen TOKİ bu sefer farklı bir satış yapacağını duyurdu. Buna göre TOKİ tarafından bir alışveriş merkezi ve 26 rezidans daire satışa sunuldu.

İSTANBUL'DA TOKİ'DEN SATILIK AVM

KoruFlorya projesinde yapımı tamamlanan gayrimenkulleri satışa çıkarak TOKİ bu satış işlemine dair detayları da kamuoyuna duyurdu. Buna göre satışı yapılacak olan alışveriş merkezinin 5 katlı olduğu bildirildi. 2 kat otopark alanı olan alışveriş merkezinin 63.849 metrekarelik bir kapalı otoparka sahip olduğu bildirildi. Ayrıca yine aynı yapıda 3 katlık AVM alanının büyüklüğünün de 95.579 metrekare olduğu açıklandı.

TOKİ'nin satışa çıkardığı KoruFlorya projesindeki gayrimenkuller arasında 26 adet da rezidans daire bulunuyor. Bu rezidansların 3+1, 4+2 ve 6+2 konutlardan oluştuğu açıklandı. Tüm bu gayrimenkuller TOKİ tarafından satışa çıkarılırken satın almak isteyenlerin detaylı bilgileri proje içerisinde bulunan tanıtım ofisinden öğrenebilecekleri ifade edildi.

GAYRİMENKULLERİN SATIŞ FİYATLARI AÇIKLANDI

TOKİ tarafından satışa çıkarılan AVM ve rezidans konutlar için satış rakamları da açıklandı. Devasa boyutlarda olan 5 katlı AVM 851.200.000 TL ve +KDV ile satışa ç.ıkarıldı. Açık Artırmaya katılacak olanlar bu rakamı esas alarak teklif verebilecekler. Satılığa çıkarılan rezidans konutlar için de başlangıç fiyatı açıklandı. Buna göre 2.665.000 TL'den başlayan fiyatlarla rezidans konutlar satılacak. Konutların büyüklüğüne göre fiyatlar artacak.

TOKİ açık artırma ile satacağı alışveriş merkezi ve 26 adet rezidans konutun ödeme bilgilerini de açıklandı. Açık artırmaya katılıp ilgili gayrimenkulleri satın almaya hak kazananlar verdikleri teklifte yazılı tutarın yüzde 20'sini peşin ödeyecekler. Kalan tutar ise 60 ay vade ile TOKİ'ye ödenecek.

TOKİ Haberleri