Kira Yerine Evinizin Parasını Ödeyin! TOKİ Günlük 24 TL Taksitle 1+1 Daire, 42 TL Taksitle 2+1 Ev Sahibi Yapacak

TOKİ Şubat ayı Türkiye Geneli Açık Satış İlanları yayımlandı. Yeni ilanlarda farklı illerde çok sayıda projede kira öder gibi değil kiradan bile düşük taksitlerle ev sahibi olma imkanı sunuldu.

TOKİ Şubat 2022 açık satış ilanları ve kuralı satış ilanları yayımlandı. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişilere TOKİ Şubat ayı satış ilanları ile kiradan bile daha düşük taksitlerle banka kredisiz, taksitle ev sahibi olmak imkanı sundu. Kiradan kurtulmak isteyen dar gelirli vatandaşlara Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından ucuz ev seçenekleri sunuldu.

TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak üretmiş olduğu ucuz alt gelir grubu konut projesi kampanyaları kapsamında konut kredisi çekmeden 180 ay vadeli konut satışı yapılıyor. Alt gelir grubu TOKİ projeleri için sadece dar gelirli ve evi olmayan vatandaşlar başvuru yapabiliyor. Projenin en önemli özelliği ise konut kredisi çekmeden, düşük peşinatlarla alım yapılması olarak öne çıkıyor.

TOKİ KİRA ÖDER GİBİ DEĞİL, KİRADAN BİLE UCUZ TAKSİTLERLE EV SAHİBİ YAPIYOR!

Konut fiyatları pandemi döneminde her geçen gün yükselmeye devam ederken yaşanan süreçte en çok alt gelir grubu dar gelirli, asgari ücretli çalışan ve emekliler olumsuz etkilenmişti. Yükselen ev fiyatları nedeni ile bankalardan konut kredisi çekemez hale gelen vatandaş için tek çare kredi çekmeden taksitle ev satan konut projeleri olmuştu.

Süreçte TOKİ beklenen Şubat ayı kampanyalarını açıklarken dar gelirli vatandaşlara farklı şehirlerde ev sahibi olma imkanı sunuldu. Konut satın almak isteyen kişiler için TOKİ başvuru tarihleri kurumun kendi resmi internet sitesi olan TOKİ GOV TR üzerinden duyuruluyor. Bu duyurular kapsamında TOKİ konut başvurusu e-devlet internet sitesi üzerinden ya da ilanda belirtilen Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden yapılıyor.

TOKİ ŞUBAT 2022 TÜRKİYE GENELİ AÇIK SATIŞ LİSTESİ İLE EN UCUZ EV KAÇ TL?

TOKİ konut fiyatları illere göre değişkenlik gösterirken sitede satışa sunulan en düşük konut fiyatı 147 bin 545 TL olarak yer aldı. Sivas TOKİ Konut Projesi için sunulan fiyatta 1+1 daire almak isteyenler için günlük taksit tutarı 24 liraya denk gelirken, 2+1 daire fiyatı ise günlük taksit tutarı 24 liraya denk geliyor. Konut peşinatı ise 17 bin 708 lira olarak uygulanırken TOKİ satılık konut fiyatları illere göre değişkenlik gösteriyor.

TOKİ Haberleri