Kiradan Ucuz 667 TL Taksitle 224 Adet 2+1 TOKİ Konutu Satışta! Kura Yok

Kiradan daha ucuz şekilde ödeme fırsatı sunan TOKİ Başkanlığı, 224 daire satıyor. TOKİ'nin satış duyurusunda kura olmazken vatandaşlar başvuru önceliğine göre istedikleri daireyi alabiliyorlar. TOKİ konut satışlarına dair ödeme planı haberimizde.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bir duyuru ile kurasız konut satışı yapacağını ilan etti.

24 Mayıs itibariyle başvuruları devam eden konut satış duyurusunda 224 konutun satış listesinde olduğu, alt gelir grubu konut satış koşullarını sağlayanların satın almak için başvuruda bulunabileceğini ilan etti. Satışa çıkarılan konut projelerine ilişkin detaylar söyle.

SATIŞA ÇIKARILAN KONUTLAR İÇİN ÖDEME PLANI

TOKİ Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru kapsamında, konut satışlarının Balıkesir'de olacağı ilan edildi. Balıkesir'in Manyas İlçesinde yer alan TOKİ projesinden konut alacaklar olanlar için 30 Haziran'a kadar başvuru süreci tanıyan kurum, başvurularda en önemli noktanın başvuru önceliği olduğunu duyurdu.

İstekliler başvuru önceliğine göre başvurularını TOKİ'ye bildirecekler ve konutlar alacaklar. TOKİ Başkanlığı'nın konut satışlarına dair duyurusunda ise vatandaşlara şu uyarı yapıldı. "Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 336 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 08 Mart 2021 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır."

ÖDEME BİLGİLERİ

TOKİ'den konut alacaklar için kurum hem uzun vade, hem düşük peşinat hemde düşük taksit olanağı sağlıyor.

Balıkesir Manyas Projesinde yer alan 224 adet 2+1 konut için TOKİ en uzun vade sürecini 180 ay olarak açıkladı. Konutların satış rakamlarına göre taksitler ise 667 TL'den başlıyor. En yüksek taksit tutarı ise 180 ay vadeli ödeme planında 977 TL olarak duyuruldu.

Satışa çıkarılan konutlar brüt 75-76 metrekare olurken net büyüklükler 58-60 metrekare arasında yer alıyor. Konut satış listesinde en düşük fiyatlı konut 136 bin TL olurken listedeki en pahalı konut 199 bin 900 TL olarak açıklandı. Konutların büyüklükleri aynı olurken fiyat farkı dairenin katı ve konumuna göre değişiyor.

Ödeme Tablosu

BAŞVURULAR HALK BANKASI'NDAN

TOKİ Balıkesir Manyas Projesinden 180 ay vadeli 2+1 daire almak isteyenler için başvuru işlemleri Halk Bankası'ndan yapılacak. İstekliler proje ilinde yer alan Halk Bankası şubelerine giderek başvurularını elektronik olarak yapabilecekler.

TOKİ Haberleri