Malatya Battalgazi 679 Konutluk TOKİ Projesi İhalesinde Geri Sayım Başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yapılacak olan 679 konut için yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Malatya Battalgazi Yeni TOKİ konutlarının ihalesine dair detaylar TOKİ tarafından açıklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye'nin 81 ilinde çeşitli konut projelerinin yapımlarına devam ediliyor. Bir yandan da TOKİ yeni konut projelerine başlanılması için planlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda ihale hazırlıkları tamamlanan projelerin yapım ihaleleri sırasıyla gerçekleştiriliyor. İhalesi yapılan konut projelerinin inşaat süreci ise kısa sürede başlatılıyor.

TOKİ 679 KONUTLUK PROJE İÇİN İHALE YAPIYOR

TOKİ tarafından daha önce yapılan ihale duyurusuna göre Malatya'nın Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde yapılacak olan 679 konut, 18 dükkan ve 1 kafeterya inşaatının yapım işi için ihale yapılacak. Bu ihalenin tarihi 2 Temmuz 2021 olarak açıklanmıştı. Cuma günü bu projenin ihalesi gerçekleştirilecek.

TOKİ Malatya Battalgazi 679 konutluk proje için yapılacak olan ihalenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre gerçekleştirilecek. Açık ihale usulüne göre yapılacak olan ihalede katılımcılar tekliflerini yalnızca elektronik ortamda iletebilecekler. Başka bir şekilde ihaleye dair teklif kabul edilmeyecek.

600 GÜN İÇERİSİNDE İNŞAAT TAMAMLANACAK

İhale şartnamesinde yer alan bilgilere göre yapılacak olan ihalenin ardından ihaleyi kazanan firma veya kişi yer tesliminin ardından 600 takvim gününde tüm projeyi teslim edecek. Bu süre içerisinde Malatya ili Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde 679 adet konut, 18 adet dükkan, 1 adet kafeterya inşaatı tamamlanacak. Ayrıca proje kapsamında altyapı ve çevre düzenleme işleri de belirtilen süre içerisinde tamamlanacak. İhaleyi kazanan gerçek veya tüzel kişiye TOKİ tarafından yer teslimi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde yapılacak ve projeye başlanılacak.

Öte yandan ihaleye yerli ve yabancı istekliler katılabilecekler. Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenen esaslara göre yerli isteklilere yüzde 15 oranında fiyat avantajı uygulanacak.

TOKİ Haberleri