Mart Sonu Nisan Başı! Çekilişsiz Kurasız Taksitle TOKİ'den Konut Satışı Yapılan Şehirler

TOKİ kurasız, çekilişsiz konut satışları devam ediyor. Mart 2021 döneminin son günlerinde kurasız konut satışı yapılan şehirlerin listesi haberimizde.

TOKİ Başkanlığı Mart 2021 sonu ile Nisan 2021 başında kurasız konut satışlarına devam edecek. Kurum yayımladığı son duyurusunda yeni bir konut satışı için ilan yayımladı. Hem bu konut satışlarına ilişkin ayrıntıları hemde başvuruları devam eden satışları derledik.

6 ŞEHİRDE KURASIZ KONUT SATIŞI YAPILIYOR

6 farklı şehirde yer alan TOKİ konut projelerinde konut satışları yapılacak. Tamamlanmış projelerden yapılacak satışlardan vatandaşlar anında ev sahibi olabilecekler. Konut satışları genellikle 2+1 dairelerden oluşmakta. Bunun yanında her projede farklılık göstermek kaydıyla 1+1 ve 3+1 konut satışları da yapılacak.

Konut Satışı Yapılan Şehirler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın resmi sitesinde yer alan konut satış listesi ve satışı devam eden konut sayıları aşağıda yer alan tabloda ki gibi.



Yukarıda yer alan konut satış listesinde konut satışları için Balıkesir, Çorum, Osmaniye, Denizli ve Kırıkkale projeleri yer alıyor. Bunun dışında Van'ın Erciş İlçesinde yer alan TOKİ projesinden de işyeri ve ofis satışları yapılıyor. Bu satış listesine ise yeni bir duyuru eklenecek. TOKİ Kahramanmaraş'ta yer alan projesinden konut satışı yapacağını duyurdu.

Yukarıda yer alan konutların tamamı kurasız olarak satılacak. TOKİ'nin açık satış listesinde yer alan konutlar alt gelir grubu ve orta gelir grubu konut satışı şartlarına göre yapılacak olup vatandaşların başvuruları şartları sağlamaları durumunda onaylanacak.

KAHRAMANMARAŞ'TA TOKİ KONUT SATIŞLARI

Yeni ilan edilen ve önümüzdeki günlerde listeye eklenecek olan satışlar TOKİ'nin Kahramanmaraş'ta yer alan Dulkadiroğlu Projesinde yer alıyor. Kurum burada bulunan konutlardan 297 adetinin satılacağını ilan etti. Satışı yapılacak olan konutlar 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşuyor.

Aylık 499 TL taksit ve 240 ay vade olanağı ile konut satışı yapacak olan TOKİ bunun dışında 3+1 daire satışı da yapacak. 3+1 daireler için 180 ay vade sağlayan TOKİ aylık taksit ödemelerinin ise 974 TL taksitle ödenebilecek. Kahramanmaraş'ta ev almak isteyenler için süreç 2 Nisan'da başlayacak.

BAŞVURU TARİHLERİNE DİKKAT

TOKİ'nin çekilişsiz kurasız konut satışlarında esas olan başvuru önceliğidir. İlk başvuruyu yapan vatandaş, istediği konutu seçebilir. Konutlar satıldığında listeden kaldırılır ve diğer istekliler satılmayan konutlardan tercih yaparlar. Duyuru detayları TOKİ'nin web sitesinden öğrenilebilir başvurular ise Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden yapılacak.

TOKİ Haberleri