Otomobil Fiyatından Ucuza Ev Satışı! TOKİ 240 Ay Vade, 425 TL Taksitle Konut Satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından uygun fiyatlarla konut satışları yapılmaya devam ediliyor. TOKİ otomobil fiyatlarından ucuz rakamlarla ev satıyor.

Türkiye'de ev satın almak çok yüklü bir maliyeti de beraberinde getiriyor. İnşaat maliyetlerindeki artışlar ve sektörel sıkıntılardan dolayı konut fiyatları oldukça yüksek bir noktaya ulaştı. Dar ve orta gelirli ailelerin gayrimenkul piyasasından bir konut satın almaları neredeyse imkansız hale geldi. Bu kategoriye giren vatandaşların imdadına ise TOKİ yetişti.

UYGUN FİYATA İNŞA EDİLEN KONUTLAR DÜŞÜK FİYATLARLA SATILIYOR

TOKİ misyonu gereği uygun fiyatlarla konut satışı yapıyor. Bunun için de TOKi çok kapsamlı bir planlama çerçevesinde çalışma yürütüyor. Arsa maliyetlerini düşüren TOKİ bunun üzerine de uygun fiyatlarla inşaat işlemlerinin yapılması için ihalelerle konut inşaatları işini inşaat şirketlerine veriyor. Böylelikle konut maliyetleri en düşük seviyeye çekilmiş oluyor. Düşük fiyatlarla üretilen konutlar da dar ve orta gelirli ailelere uygun fiyatlarla satılıyor.

TOKİ KONUT SATIŞ İLANLARI

TOKİ tarafından satışa çıkarılan konutlar kurumun resmi internet sitesi üzerinden duyuruluyor. TOKİ'Nin konut projelerinde satış aşamasına gelen konutlar bu ilanlar ile satışa çıkarılıyor. Çeşitli başvuru şartları ile yapılan başvurular sonucunda da uygun fiyatlarla konut satışları gerçekleştiriliyor. Açıktan veya kuralı satış yoluyla gerçekleşen bu satışlar çok sayıda ailenin ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmelerine aracılık ediyor.

TOKİ ERZİNCAN'DA KONUT SATIŞI YAPIYOR

TOKİ tarafından yayınlanan konut satış ilanına göre Erzincan'ın Tercan ilçesinden inşa edilen 351 adet konutluk projede konut satışları yapılmaya başlandı. Kuralı satış yoluyla 18 adet 2+1 konut satışı yapılacağı duyuruldu.

Bu konutları satın almak isteyenler 20 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında başvuru işlemlerini yapabilecekler. Başvurularda vatandaşlardan 1.000 TL başvuru bedeli alınıyor. Başvuru işlemleri ise Ziraat Bankası'nın Erzincan Tercan şubesinden yapılabiliyor. Ayrıca dileyen vatandaşlar başvurularını E-devlet üzerinden de yapabilecekler.

OTOMOBİL FİYATINA KONUT SATIŞI!

TOKİ tarafından yayınlanan konut satış ilanları ile satışa çıkarılan Erzincan Tercan'daki konutların maliyetleri ile alakalı da bilgiler açıklandı. Buna göre TOKİ en düşük fiyatlı sıfır kilometre otomobil fiyatından bile düşük fiyatla konut satışı yapıyor. Şu anda en uygun fiyatlı sıfır kilometre otomobil 155 Bin TL civarında satılıyor. TOKİ ise Erzincan Tercan'da 2+1 konutu 127 Bin TL'ye satıyor. Üstelik kredisiz taksit imkanı da müşterilere sunuluyor.

TOKİ'nin vade imkanları da merak ediliyor. Buna göre yüzde 12 peşinat ödeyenler 180 ay vade, yüzde 15 peşinat ödeyenler 240 ay vade ve yüzde 20 peşinat ödeyenler 240 ay vade imkanından yararlanabiliyorlar.

TOKİ taksit imkanını da vatandaşlara tanıyor. 127 Bin TL'ye satılan 2+1 konut için yüzde 20 peşinat ödeyenler 240 ay boyunca 425 TL taksit ödeyerek ev sahibi olabiliyorlar. Ayrıca bu konutların satın almaya hak kazanan vatandaşlar taksit ödemelerine konut tesliminden sonra başlıyorlar.

TOKİ Haberleri