Süreç Başladı! Başvuru Önceliğine Göre Kurasız TOKİ Konutları Satılacak

TOKİ Başkanlığı'nın kurasız konut satışları için süreç başladı. Osmaniye'de yer alan TOKİ konutlarından kurasız olarak 17 daire satışı yapacak kurum, başvuruları 17 Mart tarihi itibariyle Ziraat Bankası aracılığıyla alacak.

Uygun ödeme koşulları ile ev almak isteyenler için TOKİ Başkanlığı yeni konut satışları yapmaya devam ediyor. geçtiğimiz günlerde bir satış duyurusu yayımlayan TOKİ açıklamasında başvuruları 17 Mart tarihinden itibaren alınmak üzere daire satacağını bildirdi.

TOKİ KONUT SATIŞLARI İÇİN BAŞVURU BAŞLADI

1+1 ve 2+1 daire satışı yapacak TOKİ Başkanlığı söz konusu satışların nasıl olacağına ve başvuru tarihine dair bilgilendirme açıklamasında, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 17 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 17 Mart 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır." bilgisini verdi.

Bu kapsamda ilan edilen konut satışlarında herhangi kura ve çekiliş işlemi olmayacak 17 mart tarihi itibariyle ilk başvuruda bulunacak olan kişi talep ettiği konutu alabilecek. Satışlar başvuru önceliğine göre yapılacağından dolayı ilk başvurularda seçme hakkı daha çok olacak.

SATILACAK KONUTLARA DAİR DETAYLAR

Söz konusu konut satışlarına ilişkin tüm ayrıntıları açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 14 adet 1+1 konut satışı yapacağını, 3 adet 2+1 konut satışı yapacağını bildirdi. Konutlara ilişkin detaylı bilgi veren TOKİ 1+1 konutların net 47 metrekare büyüklüğünde olduğunu duyurdu. 2+1 konutlar ise brüt 93 metrekare net ise 70 metrekare büyüklüğünde.

KONUTLARIN ÖDEME PLANLARI

1+1 konut almak isteyenler için TOKİ iki farklı fiyat sundu. Birinci konut fiyatı 114 bin TL olup bu rakam en düşük konutun değeri. İkinci rakam ise 123 bin TL bu tutarda 141 dairelerde en yüksek konutun değeri. 1+1 dairler için yüzde 12 ve yüzde 20 oranında peşinat ödemesi talep eden kurum 180 ve 240 ay vade olanağı sunuyor.

2+1 daireler için ise konutlar 192 bin TL ile 209 bin TL arasında değişiyor. Ödemeler yüzde 12 peşinat için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat ödemesinde ise 240 ay vade ile yapılacak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

TOKİ Başkanlığı konut başvurularını 17 Mart tarihinden itibaren . Ziraat Bankası AŞ. Bahçe/Osmaniye şubesi üzerinden alacak. Başvuru ve ödeme planının belirlenmesinin ardından konut seçimi yapılabilecek.

TOKİ Haberleri