TOKİ Adana Sarıçam Buruk Mahallesi 2. Etap Konut Projesi Kura Çekilişi Sonuçları İsim Listesi 2021!

Adana Sarıçam TOKİ kura çekilişi sonuçları ile hak sahipleri noter huzurunda belirlendi. Ankara 15. noterliği denetiminde yapılan kura çekilişi ile 907 adet 2+1 konut ve 344 adet 3+1 konut için hak sahipleri belirlenmiş oldu. TOKİ Adana Sarıçam Buruk Mahallesi kura çekilişi sonucu isim listesi sorgulama ekranı linki ile kura çekilişi nasıl öğrenilir?

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişilere büyük fırsat sunan TOKİ bir yandan 2021 yılı için 100 bin sosyal konut projesinde yeni başvuruları kabul etmek için hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da devam eden projeleri için hem başvuruları kabul etmeye hem de başvuranlar arasında hak sahiplerini belirlemek adına kura çekilişleri yapmaya devam ediyor.

TOKİ ADANA SARIÇAM KONUT PROJESİ KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI İSİM LİSTESİ!

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Mahallesi 2.Etapta yer alan 2+1 nitelikli 908 adet, 3+1 nitelikli 344 adet konut olmak üzere toplam 1.252 adet konut kuralı olarak satışa sunulmuştu. Projede yer alan konutlar için başvurular 5 Nisan 2021 tarihi itibari ile başlarken 22 Nisan 2021 tarihi itibari ile sona ermiş, projede satışa sunulan konutlarda düşük peşinat ve taksit ödeme imkanı ile yoğun başvuru oluşmuştu.

Projede satışa sunulan 907 adet 2+1 konut için 3 bin 600 kişi başvuruda bulunurken 344 adet 3+1 konut için ise 2 bin 639 kişi başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan kişiler arasından kontenjan gereği yüzde 10 konut kontenjanı şehit ailelerine yüzde 5 konut kontenjanı ise engelli bireylere ayrılıyor. Bu kapsamda 2+1 konut için başvuruda bulunan 1 şehit ailesi direkt konut sahibi olurken başvuruda bulunan 254 engelli vatandaş arasından ise 46 hak sahibi belirlenecek. Kalan engelli vatandaşların da dahil edildiği diğer kategorisinde kalan 860 adet konut için hak sahibi belirleme kurası çekilecek.

Ardından kura çekilişi için sıra 3+1 konutlara gelecek. 3+1 konut kura çekiminde 7 şehit ailesi direkt konut sahibi olma hakkı elde ederken 161 engelli başvururusu arasından 18 hak sahibi belirlenecek. Kurada adı çıkmayan engelli bireylerin de ilave edileceği diğer kategorisinde 2 bin 471 kişi arasından 319 şanslı kişi belirlenecek. Daha sonra 120 kişilik yedek liste çekilişi yapılarak kura çekimi tamamlanacak.

TOKİ ADANA SARIÇAM BURUK MAHALLESİ KURA ÇEKİLİŞİ SONUCU SORGULAMA EKRANI

TOKİ kura çekilişi sonuçları bu akşam itibari ile kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Başvuru sahipleri e devlet üzerinden ya da kurumun resmi sitesi üzerinden kura sonucu sorgulama ekranına kimlik numaralarını yazarak isimlerine isabet eden bir konut olup olmadığını öğrenebilecek.

TOKİ sura sonucu sorgulama ekranı için TIKLAYINIZ....

TOKİ ADANA SARIÇAM BURUK MAHALLESİ 2. ETAP KONUT PROJESİ İLE KURADA ADI ÇIKMAYANLAR NE YAPACAK, BAŞVURU PARASI NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

Kura çekilişi ile adı çıkanlar ev sahibi olmaya hak kazanırken adı çıkmayan kişiler için ise başvuru parası iade süreci başlatılacak. TOKİ tarafından yapılan açıklama ile konut hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri 04 Mayıs 2021 tarihinden itibaren iade edilmeye başlanacağı ilan edildi. Yani kurada adı çıkmayan kişiler başvuru parası olarak yatırmış oldukları paraları 4 Mayıs tarihinden itibaren iade alabilecekler.

TOKİ Haberleri