TOKİ Ankara 174 Konut Satışı Başvuru Süreci Daralıyor! Taksitli, Yüzde 10 Peşinatlı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurular kapsamında Ankara'da konut satışı yapılacağı bildirildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurular kapsamında Ankara'da konut satışı yapılacağı bildirildi. Açık artırma, ihale usulü yapılacak konut satışlarında vatandaşlara kolay ödeme seçenekleri ile ev sahibi olma fırsatları sunuldu.

Ankara'dan konut almak isteyen vatandaşların başvurularını ihale tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor. Başvuruların nasıl yapılacağı, konut satışları sonrası ödeme sürecinde sunulan avantajlar ve konut satışlarına ilişkin bilinmesi gerekenler sizlerle.

TOKİ'DEN ANKARA'DA KONUT SATIŞI

Açık artırma ile yapılacak konut satışlarına ilişkin resmi internet sitesinde bir duyuru yayımlayan TOKİ Başkanlığı, konutların yer aldığı projeyi ve satışı yapılacak konut sayısını ilan etti. Kurum web sayfasında yayımladığı satış duyurusunda, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara’nın kuzeyinde protokol yolu olarak bilinen bölgede Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 174 konutu “Açık Artırma Yöntemi” ile satışa sundu." bilgisini verdi.

Satışı Yapılacak Konutlar 3+1 ve 4+1

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara’nın kuzeyinde yer alan ve protokol yolu üzerinde bulunan projeden ev alacaklar için satışa çıkarılan konutların özelliklerini duyurdu. Konutlar orta gelir grubu kapsamında satılacak olup 3+1 ve 4+1 daire şeklindeler.



105 BİN TL MUHAMMEN BEDELLERLE KONUT SATIŞI

TOKİ Başkanlığı'nın konut satışlarına başvuruda bulunacak olan vatandaşlar için satış listesi de açıklandı. Satışı yapılacak 3+1 ve 4+1 konutlar 105 bin TL muhammen bedeller ile ihalede yer alacak. Konutlardan almak isteyen vatandaşlar için ise düşük peşinatlı uzun vadeli ödeme planları sunuyor.

Kurum ev alacak olan vatandaşlara yüzde 10 peşinat oranıyla konut satışı yapacağını ilan etti. Müşteriler yüzde 10 peşinatın yanı sıra yüzde 15 ve yüzde 2 oranında peşinat ödeyerek de ev sahibi olabilecekler. Peşinat ödeme tutarına göre ise vade süreci belirlenecek. Yüzde 10 peşinat için 95 ay vadeli ödeme planı sunan TOKİ, bunun dışında yüzde 15 peşinat için 108 ay, yüzde 25 peşinat için ise 120 ay vade olanağı sağlıyor.

İHALE TARİHİ VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara'da satışını gerçekleştireceği konutlar için 25 Şubat tarihinde ihale düzenleyecek. İhaleye katılmak isteyen vatandaşlar ihale tarihinden önce başvurularını TOKİ'ye bildirecekler. Satışa ilişkin detaylı bilgiye TOKİ, Emlak Yönetim web sitelerinden ulaşılabilecek.

TOKİ Haberleri