TOKİ Elazığ Deprem Konutları Kura Sonuçları İsim Listesi 2021: 376 Hak Sahibi Belirlendi!

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yıkılan ve hasar gören binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ eli ile kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. Süreçte yapımları devam eden Yazıkonak ve Akçakiraz beldeleri ile Gümüşkavak, Hicret ve Karşıyaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 414 konuttan 376 tanesi için hak sahipleri kura çekilişi ile belirlendi. Elazığ TOKİ afet konutları kura çekilişi sonuçları isim listesi 2021 için merak edilen detaylar haberimizde!

24 Ocak tarihinde meydana gelen deprem ile yıkımı yaşayan Elazığ'da yaralar devlet eli ile sarılmaya devam ediyor. 6.8 büyüklüğündeki deprem ile Elazığ'da çok sayıda bina yıkılmış ve ağır hasar almış, 41 kişi hayatını kaybetmişti.

Depremin ardından devlet tüm gücü ile deprem bölgesini ziyaret ederken yaraların en kısa sürede sarılacağı sözü verilmişti. Bölgede yıkılan ve hasar alan binaların yıkım ve yeniden inşa çalışmaları Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yürütülüyor.

TOKİ ELAZIĞ DEPREM KONUTLARI KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI İSİM LİSTESİ 2021!

Yıkılan ve hasar aldığı için hakkında yıkım kararı alınan binalarda oturan kişiler için inşa edilen deprem konutları için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Yapımları tamamlanan projede yer alan konutlar için hak sahipleri kura çekilişleri ile evlerine kavuştu.

6.8 büyüklüğündeki depremde hasar alan Yazıkonak ve Akçakiraz beldeleri ile Gümüşkavak, Hicret ve Karşıyaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 5 farklı noktada inşa edilen 414 konutun 376 tanesi için hak sahibi noter huzurunda yapılan çekiliş ile belirlendi. Elazığ İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda yapılan kura çekimi 1. Noter Ahmet Alıcı huzurunda yapılırken kura çekimine Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ta katıldı.

Valı Yırık yapmış olduğu açıklamasında "“Bugün yine inşaatları tamamlanmış Yazıkonak, Akçakiraz, Gümüşkavak, Hicret ve Karşıyaka mahallemizdeki toplam 414 konutun 376 hak sahibi vatandaşlarımıza kuralarını çekeceğiz" diyerek 21 bin konutun kademeli olarak hak sahiplerine tamamlandıkça teslim edileceğini dile getirdi.

TOKİ Haberleri