TOKİ Elazığ Deprem Konutları Kura Sonucu ile 763 Hak Sahibi Belirlendi!

24 Ocak tarihinde Elazığ'da meydana gelen depremde bazı binalar yıkılırken bazı binalar ise ağır hasar aldığı için kentsel dönüşüme alınmış ve haklarında yıkım kararı verilmişti. Deprem mağdurları için devlet TOKİ eli ile konut projesi üretileceğini duyurmuştu. Süreçte teslime hazırlanan konutlar için hak sahipleri arasında kura çekimi yapılarak 763 kişi belirlendi. TOKİ Elazığ Abdullahpaşa Mahallesi 2. etap projesi için yapılan TOKİ Elazığ deprem konutları kura sonuçları haberimizde...

TOKİ Elazığ Abdullahpaşa Mahallesi 2. etap projesi kapsamında üretilen 1008 adet konuttan 763 tanesi için hak sahipleri bugün yapılan kura çekimi ile belirlendi. 24 Ocak tarihinde Elazığ Sivrice merkezli 6.8 şiddetinde deprem meydana gelmiş, 41 kişi hayatını kaybetmişti.

Depremin ardından devlet büyük bir hızla yaraları sarmaya başlamış, bölgede riskli bina analizi yapılarak hem depremde yıkılan hem de ağır hasar alan binalar için çalışmalar başlatılmıştı. Kısa sürede başlayan çalışmalar ile deprem konutları büyük bir hızla tamamlanmaya başlanmıştı.

TOKİ ELAZIĞ ABDULLAHPAŞA MAHALLESİ 2. ETAP PROJESİ DEPREM KONUTLARI 763 HAK SAHİBİ KURA ÇEKİLİŞİ İSİM LİSTESİ HAZİRAN 2021

Elazığ deprem konutları için yapılan kura çekilişi töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu "Daha önce tamamlanan 146 konut teslim edilmişti. Bugün de 2. etapta tamamlanan 1008 konuttan hak sahibi olan ailelerin konutlarını belirleyerek teslim diyoruz. Bu projenin yapılmasında, planlanmasında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum." diyerek tamamlanan konutları beklemeden teslim etmeye devam edeceklerini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığ Abdullahpaşa Mahallesi hakkında kentsel dönüşüm kararı alındığını hatırlatan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu depremden zarar gören konutların tamamının bakanlık tarafından incelendiğini ve riskli olanların belirlenerek yıkıldıklarını söyledi.

Elazığ depremi sonrası hatırlanacağı üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum anında deprem bölgesine gitmiş, depremin yaralarının devlet tarafından kısa sürede sarılacağını söylemişti. Süretçe şehirde tüm binalar deprem sonrası riskli bina kontrolünden geçirilmiş ve riskli bulunanlar için yıkım kararı alınmıştı. Daha sonra evi yıkılanlar için TOKİ tarafndan konut projeleri inşa edilmeye başlanmıştı.

TOKİ Haberleri