TOKİ Ev Sahibi Olmayan Kimseyi Bırakmayacak! 180 Ay Vade Ve 1.000 TL Taksitle 2+1 Konut Satışı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından vatandaşlar uygun fiyatlar ve kolay ödeme koşullarıyla ev sahibi yapılmaya devam ediliyor.

Türkiye'de uygun fiyatlarla konut satışı yaparak dar ve orta gelirli ailelerin de ev sahibi olmalarına yardımcı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) satışa sunduğu yeni konutlarla yine önemli imkanlar tanıyor. TOKİ'den uygun fiyatla konut sahibi olmak isteyenler konut satış ilanlarını mercek altına aldılar.

TOKİ tarafından son olarak satışa çıkarılan konutların Bursa ilindeki projede olduğu bildirildi. Yayınlanan konut satış duyurusu ile mali ve diğer düm şartlar kamuoyuna ilan edildi. Buna göre Bursa ili Nilüfer ilçesi İrfaniye Mahallesi 246 Adet Konut Projesi kapsamında 36 adet 2+1 konut satışa çıkarıldı.

Kuralı satış yöntemi ile yapılacak olan satışlarla vatandaşlar makul fiyatlar ve düşük taksitlerle ev sahibi olabilecekler. Alt gelir grubu için yapılacak olan bu satışlarla vatandaşlar kolay bir şekilde ev sahibi olabilecekler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

TOKİ'nin Bursa'da satacağı konutlar için başvuruların ne zaman yapılacağı merak ediliyor. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre başvuru işlemleri 6 Eylül ile 10 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Başvurular Halkbank'ın Bursa ilindeki şubeleri üzerinden veya e-devlet üzerinden yapılabilecek. Başvuru bedeli olarak ise 1.000 TL açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ tarafından satılacak olan Bursa'daki alt gelir grubu için konutlarda başvuru şartları şunlar olacak:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Bursa'da en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak veya Bursa il nüfusuna kayıtlı olmak
-Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının TOKİ'den daha önce konut satın almamış olması gerekiyor
-Tapuda kayıtlı kat irtifaklı mülkiyeti bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması
-Başvuru tarihi itibari ile 25 yaşını doldurmuş olmak
-Aylık toplam hane geliri 6.500 TL'yi geçmemek

KONUT FİYATLARI VE TAKSİT MİKTARLARI AÇIKLANDI

TOKİ'nin Bursa'da satışa çıkardığı konutların mali şartları açıklandı. Buna göre 2+1 konutlar için 205 Bin TL ile 271 Bin TL satış fiyatı belirlendi. Bu konutlar için vatandaşlara taksit imkanı da veriliyor. Buna göre yüzde 12 tutarında peşinat ödemesi yapan vatandaşlar 180 ay vade imkanından yararlanabilecekler. Bu şartlarda yapılan taksit hesaplaması ile aylık taksit tutarı 1.005 TL'den başlıyor.

KURA NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre Bursa'da satışa çıkarılan 2+1 konutlar için 16 Eylül'de kura çekimi yapılacak. Kurada 36 asil ve 15 de yedek belirlenecek. Ancak satışa sunulan konut sayısından daha az sayıda başvuru olması durumunda kura çekimi yapılmayacak.

TOKİ Haberleri