TOKİ Gözü Kararttı! 240 Bin TL'ye Sıfır Konut Satacak 180'e Bölerek Ay Ay Alacak

Yüzde 10 peşinat ödeyerek ev almak isteyenlere TOKİ'den duyuru. 240 bin TL'ye 2+1 ev satacak olan TOKİ geri ödemeleri ise 24.000 TL peşinat ve aylık 1200 TL taksitle alacak. TOKİ ev satış listesi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mart 2022 sonu ve Nisan 2022 başı konut satış duyuruları yenilenmeye başladı.

TOKİ son duyusunda geçtiğimiz günlerde satışa çıkardığı duyurusunu yeniledi. Bu kapsamda Kırıkkale Merkez'de konut satışı yapacağını açıkladı. Bu şehirde konut almak isteyenler için ise ilan edilen o fiyatlar.

TOKİ'DEN YÜZDE 10 PEŞİNAT, 180 AY VADE VE 240.000 TL'YE SATILIK EVLER

TOKİ konut satışlarına ilişkin hazırladığı ödeme planında; ödemeler için sunulan vade oranını açıkladı. Ev alacak olanlar evin fiyatını 180 ay vadeye bölebilecek ve evlerini aylık taksitlerle ödeyebilecekler. TOKİ duyurusunda evlerin 241 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacağını en pahalı evin ise 315 bin TL olduğunu duyurdu. 2 ve 3 odalı evlerin tamamı için müşteriler yüzde 10 peşinat imkanından yararlanacaklar. Buna göre en düşük peşinat ödemesi 24 bin TL olurken evin değerine göre bu rakam 31 bin 500 TL'ye kadar çıkacak.

Peşinat ödemesinde bu rakamlar alt sınır olurken vatandaşlar kendi bütçlerine göre daha yüksek ödeme yaparak taksit tutarını düşürebilirler.

TOKİ'den ev satışı için yayımlanan duyuruda taksit tutarları da açıklandı. Vatandaşlar TOKİ'den aylık 1207 TL'den başlayan fiyatlarla ev alabilirler. 3+1 olan ve değeri 315 bin TL olarak belirlenen ev için ise 1577 TL taksit ödenecek. Vatandaşlar bu rakamlar kapsamında 1200 TL ile 1575 TL arasında taksit tutarları ile ev sahibi olabilecekler.

AYLIK ÖDEME PLANIYLA TOKİ'DEN SATILIK KONUTLAR

TOKİ Başkanlığının ilan ettiği konut satış duyurularına başvuru yapacak olanlar için ilan edilen ödeme planını aşağıda paylaştık. Bu ödeme planlarına göre yada vatandaşlar kendi bütçlerine göre bir plan oluşturarak ev alabilirler.

KİMLER EV ALABİLİR?

Orta gelir grubu kapsamında satılacak konutlar için başvuru yapacak olanların TOKİ'den daha önce konut almamış olmak, T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma, Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapma şartlarını sağlamaları gerek.

Söz konusu konutlar için başvuru işlemleri başlamış olup 31 Mart tarihine kadar devam edecek. Başvurular e-Devlet veya Ziraat Bankası'ndan yapılacak.

TOKİ Haberleri