TOKİ ilk evim arsa tapuları hangi illerde verildi?

TOKİ projelerinde hak sahipleri için tapu konusu büyük bir önem taşıyor. TOKİ'den "İlk Evim Arsam" projesi kapsamında 4 ilde tapu verildiği ifade edilirken bu illerin hangileri olduğu merak edildi.

Türkiye'de dar ve orta gelir grubunun ev sahibi olmasına yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) harekete geçmiş ve 'İlk Evim Arsam' projesini duyurmuştu. TOKİ'nin 'İlk Evim Arsam' projesine olan ilgi devam ederken arsa başvurusu yapanlar için de 4 ilde tapu müjdesi geldi.

TOKİ'den "İlk Evim Arsam" projesi kapsamında arsa tapuları ile ilgili beklenen müjdeli haber geldi. Ankara, Çankırı, Kütahya ve Van illerinde yaklaşık 5 bin hak sahibi ile banka sözleşme süreci tamamlanırken ''TOKİ arsa tapularına nasıl erişilebilecek? Tapu tescil belgelerini alan vatandaşlar ne yapmalı? TOKİ ilk evim arsa tapuları hangi illerde verildi?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

TOKİ ARSA TAPULARI HANGİ İLLERDE VERİLDİ?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 'İlk Evim Arsa' projesi kapsamında 5 bin hak sahibi ile banka sözleşmesi imzaladı. TOKİ Ankara, Çankırı, Kütahya ve Van illerinde yaklaşık 5 bin hak sahibi ile banka sözleşme süreci tamamlandı.

Öte yandan TOKİ, İlk Evim Arsa projesi kapsamında 694 ilçede talep topladı. TOKİ ilk evim arsa sözleşmesi imzalanacak iller;

Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kırklareli, Karaman, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Niğde, Osmaniye, Trabzon, Van illerinde yaklaşık 20 bin hak sahibi için Plan Onay ve Parselasyon işlemleri devam ediyor.

TOKİ Haberleri