TOKİ Taksitleri Pandemi Nedeniyle Ertelenecek Mi? Sorusuna Murat Kurum'dan Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi'nden pandemi nedeniyle ertelenecek olan ödemelere dair sunulan sor önergelerinden bir tanesi de TOKİ taksitleri için olmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden pandemi nedeniyle ertelenecek olan ödemelere dair sunulan sor önergelerinden bir tanesi de TOKİ taksitleri için olmuştu. CHP tarafından sunulan soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan yanıt geldi.

Koronavirüs salgın sürecinde partilerin verdikleri bazı soru önergeleri bulunuyordu. Bu soru önergelerinden birisi de CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlamasıyla verilen TOKİ ödemelerine dair oldu.



TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİNE İLİŞKİN MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA



CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven geçtiğimiz dönemlerde vermiş soru önergesinde, pandemi sürecinin ekonomik olumsuz etkileri kapsamında TOKİ'ye ödenen taksitlerde bir erteleme olup olmayacağını sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven tarafından verilen soru önergesine yanıt verdi.



Murat Kurum bu yönde bir planlama olmadığını ifade ettiği yanıtında şu ifadeleri kullandı.



“Ertelenen taksit geri ödemelerinin, 2020 Temmuz ayı dönem artışı yapıldıktan sonra Temmuz-Aralık aylarına ait oluşacak geri ödeme taksitlerine ilave edilmek suretiyle 6 eşit taksit halinde tahsil edilmesi kararı alınmış ve bu karar doğrultusunda işlemler yürütülmüştür. Ancak, hâlihazırda taksit ertelemeye ilişkin yeni bir planlama yapılmamıştır.”



CHPLİ VEKİLDEN TEPKİ GELDİ



Soru önergesinin sahini Ali Keven, Bakan Murat Kurum'un yanıtının ardından bir açıklamada bulundu. Vatandaşların zor durumda olduğunu vurgulayan CHP Milletvekili Keven konuşmasında “TOKİ taksitlerinin ertelenmesi konusunda, olumsuz yanıt verilmektedir. Bakan, taksit ertelemesi planlamadıklarını ifade ediyor. Gelirini kaybeden yüz binlerce insan TOKİ taksitini ödeyemeyince ne yapacaksınız ? Bu insanların evine icra yollayınca içiniz rahat edecek mi?" ifadelerini kullandı.



Emlak365.com

TOKİ Haberleri