TOKİ yeni sosyal konut projesine mi başlayacak?

TOKİ’nin yapmış olduğu sosyal konut projeleri ile dar gelirli aileler ev sahibi olma imkanı buluyorlar. TOKİ’nin yeni sosyal konut projesine başlayacağına dair iddia gündeme bomba gibi düştü?

TOKİ tarafından yapılan sosyal konut projeleri çok büyük ilgi çekiyor. Bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyon kişiyi ev sahibi yapan TOKİ deprem konutlarının imarı için bir süredir bu alanda hızlı hareket edemiyor. Ancak TOKİ’nin yeni bir sosyal konut projesine başlamasına ilişkin bazı işaretleri son açıklanan Orta Vadeli Program ile verildi. Bir devlet politikası haline gelen sosyal konut projeleri ile çok sayıda kiracı kira ödemek yerine taksit ödeyerek ev sahibi olabiliyorlar.

TOKİ YENİ PROJE AÇIKLAYACAK

TOKİ’nin sosyal konut projelerine dair açıklama yapan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “OVP kapsamında TOKİ’nin yeni sosyal konut projeleri geliştirmesi planlanıyor. Bu da kira ve konut fiyatlarındaki dengesizlikten dolayı yapılacak. Deprem neticesinde konut arzında ciddi bir azalma meydana geldi. Yapılacak olan sosyal konut projesi ile dar gelirlilerin konut erişimleri de sağlanacak.” dedi.

NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ’nin yeni sosyal konut projesi geliştirmesi bir devlet politikası olarak belirlendi ama bunun zamanı açıklanmadı. OVP’nin 3 yıllık bir planlama olduğu düşünülürse 2027 yılına kadar bu projenin uygulanmaya başlaması bekleniyor. 2025 sonuna kadar deprem konutlarının teslim edileceği açıklanmıştı. Bu da düşünüldüğünde yeni konut projesinin 2025 yılının ikinci yarısında açıklanabileceğine dair ihtimali kuvvetlendiriyor.

TAKSİTLE EV SAHİBİ OLUNACAK

TOKİ sosyal konut projeleri oldukça avantajlı imkanlara sahip oluyor. Bu proje çerçevesinde sosyal konut sahibi olmak isteyenlere taksitle ödeme imkanı sağlanıyor. 180 aya kadar taksitle satılan bu konutlar dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmalarının tek seçeneği olabiliyor. Şimdi gözler tamamen TOKİ’ye çevrilmiş durumda. Gelecek olan müjdeli haber milyonlarca dar gelirli aile tarafından beklenmeye başlandı.

TOKİ Haberleri