TOKİ Yüzde 20 İndirim Fırsatı için Son Gün! Başvuru Süreci Sona Eriyor

TOKİ Başkanlığı'nın duyurduğu yüzde 20 indirim fırsatı için başvuru süreci sona eriyor. Vatandaşlar 28 Mayıs tarihi akşamına kadar başvuruda bulunarak yüzde 20'lik indirim fırsatından yararlanabilecekler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geleneksel indirimleri için süreci başlatmıştı. TOKİ'den ev alan, işyeri alan ve tapusunu üzerine almak isteyenler için sağlanan indirim fırsatı için süreç doluyor. Vatandaşların dikkat etmeleri gereken tüm ayrıntıları ve indirime dair bilinmesi gerekenleri hatırlatıyoruz.

TOKİ İNDİRİM FIRSATI İÇİN SON GÜN

TOKİ Başkanlığı tarafından başlatılan indirim kampanyasında vatandaşlara peşin ödeme yapmaları durumunda hem indirimli fiyat olanakları sağlanacak hemde esnek ödeme imkanları sunulacak.

Bu kapsamda daha önceden TOKİ'den ev veya işyer almış olan vatandaşlar, borçlarını erken ödeyip tapularını biran önce kendi üstlerine almak istediklerinde ödeyecekleri tutarda yüzde 20'lik indirim uygulanacak. Örneğin TOKİ'ye 100.000 TL borcu olan bir vatandaş indirim fırsatıyla 80.000 TL ödeme yaparak tüm borçlarını kapatabilecek. Tapusunu erken almak isteyenler için birde açıklamada bulunan TOKİ indirimlere dair vatandaşları bilgilendirdi.

"Yüzde 20 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek."

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı şartları da açıkladı. Vatandaşlar bankaya başvuruda bulunmadan önce bu şartları sağlayıp sağlamadıklarını kontrol edecekler.

* İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

* Kampanyadan, TOKİ tarafından satışları 2019 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 yılı sonu itibariyle başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabiliyor.

* Ayrıca kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve işyeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ 28 MAYIS

Geleneksel indirim fırsatından yararlanarak borçlarını kapatacaklar için süreç 28 Mayıs tarihinde sona erecek. Vatandaşlar borçlarını indirimli ödemek isterlerse 28 Mayıs tarihinde TOKİ'ye başvurularını iletmeleri gerekiyor. İndirim başvuruları için vatandaşlar ödeme yapmakta oldukları ilgili bankalardan bu işlemlerini tamamlayabilecekler.

TOKİ Haberleri