TOKİ'den 20 Bin TL Peşinat, 565 Lira Taksitle Satılık 16 Konut Projesi!

Türkiye'de kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişiler için ucuz konut üretimi yapan TOKİ yeni satış ilanları yayımladı. TOKİ Türkiye geneli açık satış listesi kapsamında 16 konut projesi 565 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuldu.

Ev sahibi olmak isteyen kişiler yükselen konut fiyatları nedeni ile bu isteklerini ertelemek zorunda kalırken bankaların yükselen kredi faiz oranları da konut kredisi çekerek ev sahibi olmayı nerede ise imkansız hale getirdi. Süreçte ev sahibi olmak isteyen kişiler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından üretilen konut projelerini daha fazla takip etmeye başladılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil edilen ve bu aşamadan sonra sosyal konut projelerine ağırlık veren TOKİ hatırlanacağı üzere 2019 senesinde 50 bin sosyal konut, 2020 senesinde de 100 bin sosyal konut projesi üretmişti. 2021 senesi içinde 100 bin sosyal konut projesi yapılacağı ilan edilmiş ancak kesin başvuru tarihi açıklanmamıştı.

16 KONUT PROJESİ İÇİN BAŞVURULAR AÇILDI!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan yeni ilanlar kapsamında farklı illerde yer alan 16 konut projesi için başvurular alınmaya başlandı. TOKİ aralarında Afyon, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Burdur, Denizli, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Niğde, Trabzon ve Van'da başvurular başladı.

TOKİ GOV TR resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlarda her proje için başvuru tarihi ve yeri hakkında bilgilendirme yapılırken en düşük konut satış fiyatı ise TOKİ Kütahya Tavşanlı Moymul Mahallesi konut proesi için verildi. Projede satışa sunulan 105 adet 2+1 alt gelir grubu konut için en düşük fiyat 169 bin 590 lira ve en düşük konut peşinatı 20 bin 351 lira olarak ilan edildi.

240 ay vadeil konut satın alan kişilerin aylık taksit tutarı ise 565 lira olarak belirlendi. 5 Temmuz 2021 tarihi itibari ile başlayan başvurular Halkbank Kütahya şubeleri üzerinden kabul edilecek.

TOKİ Haberleri