TOKİ’den 200 Bin TL’ye 3+1 Daire! Aylık 891 TL Taksit Fırsatıyla

TOKİ tarafından yayımlanan yeni açık konut satış duyurusunda, Bolu’da yer alan projede 3+1 konut satışı yapılacağı ilan edildi. Konut satışları için 3+1 daire fiyatları 200 bin TL’den ise taksitler 891 TL’den başlıyor.

TOKİ yeni konut satış ilanı ile duyuruya çıktı. Yayımlanan yeni duyuruda, Bolu'nun Seben İlçesinde yer alan TOKİ projesinden konut satışı yapılacağı duyuruldu. Nisan ayı içerisinde başlayacak olan başvurular kapsamında TOKİ toplam 12 adet konut satışı yapacak. Konut satışları orta gelir grubu kapsamında ikamet şartı olmadan yapılacak.

TOKİ’DEN KONUT SATIŞ İLANI

Satışı yapılacak konutlara dair bilgi veren TOKİ Başkanlığı konutların tamamının açık konut satış usulü ile satılacağını duyurdu. Bu kapsamda konut satışlarında herhangi bir kura işlemi olmayacak.

Vatandaşlar ilan için başvuruların başlamasının ardından başvuru önceliğine göre satışa çıkarılan konutlardan istediklerini alabilecekler. Satışı yapılan konutlar listeden çıkarılacak ve daha sonra başvuru yapanlar kalan konutlar arasından başkasını tercih edecekler. Vatandaşlar için konut seçimi noktasında oldukça önemli olan başvuru tarihleri ise Nisan ayının ortasına doğru başlayacak.

TOKİ Başkanlığı konutlar için yayımladığı duyurusunda başvuru işlemlerine ilişkin "Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 12 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 12 Nisan 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır." açıklamasında bulundu.

KONUT ÖZELLİKLERİ

TOKİ tarafından yayımlanan duyuruda, konutların özellikleri de ilan edildi. Satışa çıkarılan 12 konut için TOKİ hem fiyat bilgisini hemde konutların büyüklüklerine ilişkin açıklamada bulundu. Bu açıklamalarda konutların tamamının eşit boyutlarda olduğu duyuruldu. Konutlar brüt 111 metrekare, net ise 88 metrekare büyüklüğünde.

Ödeme Planı



TOKİ ödemelere dair açıklamasında “• Konut seçimini yapan alıcılar %10 peşinat bedeli için 120 ay vade,%20 peşinat bedeli için 180 ay vade alternatifleri çerçevesinde peşinatlarını ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.” Bilgisini verdi.

Satışa çıkarılan konutlar için ödeme planı yukarıda yer aldığı şeklinde. Konutlar 200 bin TL ile 210 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışta. Konut satışlarında oluşan fark ise konutun konumu ile alakalı. Bunun dışında satışa çıkarılan konutlar için yüzde 10 yada yüzde 20 oranında peşinat ödemesi yapılması gerekiyor.

Peşinat ödemesinin dışında ise kurum taksit seçeneği yer alıyor. 120 ay ve 180 ay vade seçeneği sağlayan TOKİ Başkanlığı en düşük ödeme tutarını 891 TL olarak açıkladı. Ödenecek peşinat tutarına göre aylık taksit tutarı 936 TL, 1503 TL ve 1579 TL olarak değişebilecek.

TOKİ Haberleri