TOKİ'den Çılgın Teklif! 240 Ay Vade Ve 460 TL Taksitle 2+1 Ev Satışı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ucuz fiyatlarla ve düşük taksitlerle konut satışı yaparak dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmaya devam ediyor.

Türkiye'de uygun fiyatlı konut denilince akla gelen ilk kuruluş olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ tarafından yapılan satışlarla vatandaşlar kira tutarında taksitlerle konut sahibi olabiliyorlar.

TOKİ'DEN 180 AY VE 240 AY VADELİ KONUTLAR

TOKİ tarafından Türkiye'nin farklı illerinde inşa edilmeye başlanan veya biten konut projelerinden konut satışları sırasıyla yapılıyor. Bu satışların en önemli özelliği ise vatandaşlara sunulan 120 ay, 180 ay veya 240 ay vade oluyor. Üstelik konutları taksitle satın alan vatandaşlar taksit ödemelerine konut teslimleriyle beraber başlıyorlar.

YOZGAT'TA 116 ADET 2+1 KONUT SATIŞI

TOKİ'nin şu anda başvuruları devam eden konut satışlarına göre Yozgat Merkez'de Mutafoğlu 2 Mıntıka Mahallesi 643 Adet Konut projesinde ev satışları gerçekleşiyor. Bu ev satış ilanına göre 2+1 116 konutun satışı gerçekleştirilecek. Kuralı satış yoluyla yapılacak olan bu satışlar vatandaşlara çok cazip imkanları da sunuyor.

MALİ ŞARTLAR AÇIKLANDI

Yozgat'ta TOKİ tarafından satışa çıkarılan 116 adet 2+1 konut için mali şartlar açıklandı. TOKİ tarafından yayınlanan konut satış ilanında yer alan bilgilere göre bu konutlar 75 metrekarelik net alana sahipler ve fiyatları 139 Bin TL ile 282 Bin TL arasında değişiyor. Bu konutların fiyatları arasındaki farklar bulundukları katlardan yer aldıkları bloklara kadar çeşitli değişkenlerden kaynaklanıyor.

TOKİ'nin Yozgat'ta kuralı satış yöntemi ile satışa çıkardığı konutların iki ayrı vade seçeneği ile satıldığı açıklandı. Buna göre vatandaşlar yüzde 12 peşinat ödemesi ve 180 ay vade veya yüzde 20 peşinat ödemesi ve 240 ay vade ile bu konutları satın alabiliyorlar. En ucuz fiyatlı 2+1 konut 27.812 TL peşinat ödemesi yapılması halinde 240 ay vadede aylık 463 TL taksitle müşterilere satılıyor. En yüksek fiyatlı konut ise 56.492 TL peşinat ve 240 ay vadede 941 TL'den satılıyor.

BAŞVURU VE KURA BİLGİLERİ

TOKİ'nin Yozgat'ta satışa çıkardığı konutlardan satın almak isteyenler başvuru işlemlerini Halkbank'ın Yozgat şubeleri ve e-devlet üzerinden yapabilecekler. 1 Eylül ile 10 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurularda vatandaşlardan 1.000 TL başvuru ücreti talep ediliyor. Satılacak olan konutların sayısından fazla başvuru olması durumunda noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Asil ve yedek hak sahipleri bu kura çekimi sonrasında belli olacak.

TOKİ Haberleri