TOKİ'den Devam Eden Konut, İşyeri Satışları! Başvurular 2021 Mart'ta Sona Eriyor

TOKİ Başkanlığı'nın Ocak ayının ikinci haftası itibariyle devam eden konut satışları bulunuyor.

TOKİ Başkanlığı'nın Ocak ayının ikinci haftası itibariyle devam eden konut satışları bulunuyor. Kurumun resmi sitesinden ilan edilen konut satışları için başvuru yapacaklar için güncel tüm liste ve son başvuru tarihleri Emlak365'te.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2021 yılı satışları ocak ayının ilk haftası itibariyle başladı.



Kurum 3 farklı şehirde yer alan TOKİ projelerinden ev satışı yapacağını duyurdu. Kurumun resmi sitesinden ilan edilen konut satışlarını ve ödeme avantajlarını tek tek derledik, başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını adım adım anlattık. İşte Ocak 2021 satışta olan TOKİ Projeleri



SATIŞTA OLAN TOKİ PROJELERİ



TOKİ Başkanlığı'nın konut satışları yapmaya başladığı şehirler Denizli, Çorum ve Zonguldak oldu. Kurumun işyeri satışı yapmış olduğu şehir ise Van oldu. Bu konut ve işyeri satışlarında ön koşul ve kura bulunmuyor.



TOKİ'den Ev Almak İsteyenler için



Ev alma hayali kuranlar için Çorum ve Denizli'de yer alan projeler alt gelir grubu için satışa çıkarılan projelerden. Zonguldak'ta yer alan projede ki satışlar ise orta gelir grubu satışı. Alt gelir grubunda bulunan konutlardan almak için ikamet şartı, yaş şartı, gayrimenkul sahibi olmama şartı, gelir şartı bulunuyor. Orta gelir gubundan konut almak isteyenlerden ise sadece genel koşullar talep ediliyor. Konutlar için TOKİ Başkanlığı 120 ay, 180 ay ve 240 ay vade sunuyor. Bu vade süreçler ödeme yapılacak peşinat tutarına göre değişiyor. 2+1 ve 3+1 dairelerden satışlarda en düşük taksit tutarı 240 ay vadeli proje için 422 TL olarak açıklandı. Son başvuru tarihi Çorum ve Denizli için 31 Mart, Zonguldak için 31 Haziran.



işyeri Almak İsteyenler için



İşyeri alacak olanlar başvurularını 31 Mart tarihine kadar yapacaklar. Açık Satış Yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek işyerleri için sunulan ödeme planına dair TOKİ Başkanlığı "İşyeri seçimini yapan alıcılar projenin vade seçeneğine göre peşin ödemede %10 indirim, %10 peşinat 120 ay ve %10 peşinat 156 ay vade uygulamaları çerçevesinde peşinatlarını /peşin ödemesini ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır." bilgisini verdi.



BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?



TOKİ projelerine başvurular Halbank ve Ziraat Bankası şubelerinden yapılıyor. Alt gelir grubunda bulunan konut projelerinden alacaklar için il genelinde yer alan bir banka şubesinden başvurular yapılabilir.



Emlak365.com

TOKİ Haberleri