TOKİ'den İki İl İçin Ucuz Konut Atağı! 2+1 Ve 3+1 Evler 1.400 TL'den Başlayan Taksitlerle Satılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) düşük taksitlerle ucuz konut satışlarına iki yeni il daha ekledi. TOKİ hangi illerde ucuz konut satışı yapıyor?

Türkiye'de yükselen ev fiyatları karşısında dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olmaları için son umutları TOKİ kaldı. Emlak piyasasının mevcut mali şartlarında artık ev sahibi olma imkanları kalmayan dar ve orta gelirli aileler TOKİ'nin inşa ettiği projelerden ev sahibi olabilmenin yollarını araştırıyorlar. TOKİ bir yandan ucuz konut satarken diğer yandan da uzun vadeler içerisinde ödemeleri talep ediyor. Bu bir avantaj olurken vatandaşlar da kriz ortamında ev sahibi olabilmenin imkanını elde ediyorlar.

TOKİ'DEN UCUZ KONUT ATAĞI

TOKİ yükselen inşaat maliyetlerine uyguladığı sistem ile meydan okumayı başarabiliyor. Konut üretimini olabilecek en düşük maliyetle yapmayı başarak kurum konut satışlarında da fiyatları düşük tutabiliyor. Konut üretiminde en büyük maliyeti oluşturan arsa maliyetini hemen hemen devre dışı bırakan TOKİ ihale sistemi ile de inşaatları en ucuz şekilde üretebiliyor. Bu durumu da fiyatlarına yansıtan kurum vatandaşları piyasanın çok altında maliyetlerle ev sahibi yapabiliyor.

TOKİ'NİN DAR GELİRLİLERİ ZORLAMAYAN ÖDEME SİSTEMİ!

TOKİ tarafından uygulanan ödeme sistemi ile dar gelirli aileler zorlanmadan ev sahibi olabiliyorlar. Bu kapsamda öncelikle projeye göre değişen oranlarda vatandaşlardan peşin ödeme isteniyor. Bu peşin ödeme yüzde 10 da olabili,yor yüzde 40'a da çıkabiliyor. Bu ödemeler yapıldıktan sonra vatandaşlara kalan tutarı ödemeleri için bazı vade imkanları veriliyor. Proje özelinde değişmekle beraber vatandaşlar 120 ay, 180 ay veya 240 ay vade imkanı ile ödemelerini yapabiliyorlar. Vatandaşlara sağlanan en kritik avantaj ise konutlar teslim edilmeden vatandaşlardan taksit talep edilmemesi oluyor. Vatandaşlar TOKİ'den satın aldıkları konutlar için aylarca taksit ödeyip kendilerine teslim edilmesini beklemiyorlar. Konut tesliminden sonra taksit ödemelerini yapmaya başlıyorlar.

TOKİ'DEN İKİ İLDE DAHA UCUZ KONUT ATAĞI

TOKİ aktif konut satışı yaptığı illere iki il daha ekledi. Buna göre Bursa ve İzmir'de konut satışları yapılacak. Buna dair ilanlar yayınlanırken İzmir'in Kemelpaşa ilçesinde yapılan projede 221 adet 2+1 ve 66 adet 3+1 konut kuralı satış yöntemi ile satışa çıkarıldı. Bursa'nın İnegöl ilçesinde de yapılan projede 70 adet 2+1 konut ve 18 adet 3+1 konut satışı yapılacak. Bu konutların maliyetleri de açıklandı.

TOKİ'DEN İZMİR'DE UYGUN FİYATLA KONUT SATIŞI

TOKİ tarafından yayınlanan ilanda İzmir'deki konut satışına ilişkin maliyet bilgileri de açıklandı. 2+1 konutların 351 Bin TL'den 3+1 konutların 416 Bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yüzde 25 peşinat ödemesi yapılması halinde vatandaşlara 120 ay vade imkanı verileceği bildirildi. Buna göre 2+1 evlerin aylık 2.195 TL'den, 3+1 evlerin aylık 2.602 TL'den başlayan taksitlerle satılacağı belirtildi.

TOKİ BURSA KONUT SATIŞI MALİYET BİLGİLERİ

TOKİ'nin Bursa'da satışa çıkardığı konutların maliyetleri de belli oldu. Buna göre 2+1 konutlar 231 Bin TL'den, 3+1 evler ise 359 Bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Yüzde 25 peşinat ödemesi yapılarak 120 ay vade imkanından yararlanılabiliyor. Bu projede 2+1 evlerin taksitleri 1.449 TL'den, 3+1 evlerin taksitleri 2.243 TL'den başlıyor.

TOKİ Haberleri