TOKİ'nin İhaleli Ev, Arsa, İşyeri Satışları için Adım Adım Başvuru İşlemleri

TOKİ Başkanlığı, Şubat 2021 döneminde tüm gayrimenkul alanlarında satışlar yapacağını ilan etti.

TOKİ Başkanlığı, Şubat 2021 döneminde tüm gayrimenkul alanlarında satışlar yapacağını ilan etti. Kurum resmi sitesinden yayımladığı duyurularında il il satış listeleri açıkladı. Bu dönemde birikimi olup TOKİ'den gayrimenkul almak isteyenlerin başvurularını nasıl yapacaklarını adım adım aktarıyoruz.

İşte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ihale ile gerçekleştireceği gayrimenkul satış ilanları ve bu satışlar için başvuruda bulunacak vatandaşların bilmeleri gereken tüm detaylar.

TOKİ'DEN İHALE İLE GAYRİMENKUL SATIŞ İLANLARI

Çevre Bakanlığı TOKİ Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurular genellikle açık satış ve kuralı satış ilanlarından oluşur. Ancak kurum zaman zaman farklı illerde yer alan tamamlanmış projelerden konut ve işyeri satışı gerçekleştirir. TOKİ Başkanlığı bu satışların dışında ayrıca mülkiyeti kendisine ait olan imarlı imarsız arsaların satışları için de ihale ilanları yayımlar. Söz konusu duyuruların tamamında müşterilere indirimli fiyatlar ve uygun ödeme koşulları ile gayrimenkul sahibi olma fırsatı sunulur.

TOKİ tarafından Şubat 2021 dönemi için yayımlanan duyurular ile de hem konut hem işyeri hemde arsa satışı yapılacağı ilan edildi. Kurum 39 şehirde ihaleli konut satışı gerçekleştirecek. Bunun yanında 19 şehirde yer işyerleri de satışta yer alacak. TOKİ son duyurusunda ise Kocaeli ve İstanbul'da uzun vadeli ödeme planları ile arsa satışı yapacağını bildirdi.

TOKİ'DEN UYGUN ÖDEME KOŞULLARI

Bilindiği üzere TOKİ Başkanlığı müşterilerine ödeme sürecinde çok önemli avantajlar sağlıyor. Kurum öncelikle tüm gayrimenkul satışlarında vadeli ödeme planı imkanı sunuyor. Konut alımı yapacaklar için 120 ay vadeli bir ödeme planı sunabileceğini bildiren kurum işyeri ve arsa satışları için ise 60 ay vade olanağı sunacağını belirtti.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

TOKİ'nin gayrimenkul satışlarına başvuruda bulunacaklar başvurularını Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubelerinden yapabilecekler. Kurumun gayrimenkul satışlarına ilişkin ayrıntılar ise hem TOKİ'nin hemde Emlak Yönetimin resmi sitelerinden öğrenilebilecek. Vatandaşlar ayrıca 444 86 54 numarasını arayarak detaylı bilgi edinebilirler.

Emlak365.com

TOKİ Haberleri